Sound Ninja | Новият семестър в Sound Ninja
2899
post-template-default,single,single-post,postid-2899,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode_popup_menu_text_scaledown,qode-theme-ver-12.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Новият семестър в Sound Ninja

Новият семестър в Sound Ninja

Учебната 2017-2018 е на прага ни! В Sound Ninja Music Academy се потрудихме сериозно за да я превърнем в най-важната и интензивна година от създаването ни. Изключително сме развълнувани да споделим новостите, които сме подготвили за курсистите ни, както и за всички аудио ентусиасти.

В настоящата статия ще се опитаме да съберем най-важното на кратко, а скоро ще се включим и с видео стрийм, където ще представим новите продукти, услуги, събития и онлайн инициативи.

Курсове

За целите на курсовете по музикално продуциране в Ableton Live, лекторския ни екип създаде дигитално учебно помагало, съдържащо използваната терминология, множество примери и конкретни техники, както и графични материали. Подобно помагало се появява за първи път на български език и вярваме, че ще бъде от полза на стартиращите продуценти, които се лутат в морето от информация на чужди езици.

След сериозен интерес през изминалата учебна година решихме да добавим към портфолиото си и нови курсове в платформите Native Instruments MACHINE, Ableton PUSH и Novation Launchpad, които са подходящи както за бийтмейкъри, така и за артисти, които изпълняват музиката си на живо.

Eднодневните семинари на различни теми в студиото ни също ще претърпят развитие и ще бъдат обединени под името Masterclass. Майсторски класове през следващата година ще направят както добре познатите ни до момента имена Jackrock, Rawland, ENGMNT, Димитър Ганчев и Гена, така и редица нови артисти, които ще споделят знания и опит ексклузивно с курсистите на Sound Ninja.

Стартов пакет Sound Ninja

През последните години ние даваме на учениците си много повече от уроци по музика. В този дух решихме да подарим на всеки нов нинджа стартов пакет, включващ различни елементи според избрания курс, някои от които  акустични подложки за мониторни колони, специални намаления за избрани продукти в партньорската ни мрежа, първия ни авторски семпъл и пресет пак, съдържащ подбрани звукови оръжия от лекторите ни, супер яките нинджа тениски и бележници, безплатни часове за тренировка и други!

Лектори

Sound Ninja е това, което са лекторите в школата ни! Водени от желанието да дадем достъп до топ имената в различни сфери на музикалната индустрия, разширяваме семейството ни с още няколко преподавателя. Двама от тях са вече познати на учениците ни – Боян Бойчев (Infragreen) и Самуил Кабаков (Sanctus) официално се присъединяват към основния лекторски екип в академията, а към серията Masterclass ще добавим и още водещи имена от аудио сферата.

Партньори

Sound Ninja Music Academy нямаше да съществува без нашите партньори, а тази година освен, че ще задълбочим приятелството си с настоящите, ще добавим и още няколко. С част от тях подобряваме условията за работа в студията ни, а с останалите се стремим да представим по-качествени образователни инициативи и повече свободни за достъп събития както на живо, така и онлайн. Кои са те и какво предстои обаче ще споделим в следващия материал.

Събития

Тази година заедно с водещия блог за музикални технологии на български E-music.bg ще представим серия безплатни събития, в които ще дискутираме актуални и интересни теми от света на аудиото в непринудена и приятелска обстановка. Любимата на всички онлайн рубрика Ninja Hangouts продължава с пълна сила, а към нея ще добавим за първи път и аудио подкасти с международни гости от музикалната индустрия. Първият епизод вече е готов, а гост е Георги Джамбазов, с когото се запознахме на музикалния хакатон в SoftUni. Верни на традицията, ще празнуваме рожден ден през октомври и ще участваме на редица външни събития, първото от които e фестивалът квАРТал, където ще извадим гигантската дръм машина за втори път. Мястото е бар French 75 на ул.Серика 28, a датата – 16.09 от 16:00ч.

Магазин

Да, съвсем скоро ще отвори врати нашият онлайн магазин, в който ще предлагаме избрана аудио техника, мърч и още куп интересни нинджа принадлежности 🙂