Techno production
1553
page-template-default,page,page-id-1553,page-child,parent-pageid-11,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode_popup_menu_text_scaledown,qode-theme-ver-18.0.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Techno production

Techno production – Advanced

Курсът е практически, цели да развие нови умения и да даде възможност на курсисите да обменят опит и знания с един от най-изтъкнатите български техно продуценти – Христо Иванов а.к.а. JackRock.

В осем двучасови работни сесии в студиото на Sound Ninja, те ще имат възможност да получат ценни съвети и обратна връзка за собствените си парчета, да разширят техническия си арсенал и изградят трак от идея до финализиран продукт.

JackRock ще демонстрира работещи практики във всички етапи на музикалната продукция: създаване на идея, развитието и в цялостен аранжимент, звуков дизайн в техно жанра, употреба на софтуерни и хардуерни синтезатори, миксдаун, оформяне на демо и реализиране на музикалната продукция в лейбъли, подкасти и др. Лекторът е подготвил индивидуални задачи след всяка сесия, които включват reverse engineering на парче по избор, създаване на звукови пресети и бързи аранжименти, както и много други, които ще запазим в тайна.

Христо Иванов вече 20 години e зад пулта и е един от малкото родни техно артисти популярни извън границите на България. Лейбъла му съвместно с Balthazar – Renesanz е отговорен за събития с над 150 международни гости през последните 17 години. Издавал е за редица лейбъли като Toolroom, Phobiq, 1605, MKT, Pornographic, Deeperfect, Driving Forces, Respekt и др.

Курсът е за напреднали, а сесиите ще се провеждат в Logic и Ableton Live 9. Авторските проекти се подготвят на стемове: 24bit, 44.1kHz или 48kHz.

За записване изпратете краткa биография, 2 собствени микса и мотивация в 3 изречения на адрес: courses@soundninja.org.

Начало – първа седмица на месец март 2016, местата са ограничени.

Продължителност: 2 месеца | Брой часове: 16 часа по 60 минути | График: 1 път седмично по 2 часа | Групи: 4 души
Jackrock

Jackrock