Димитър Георгиев

Димитър Георгиев води майсторски класове и работилници на тема „Техно“ в Ableton Live и е част от екипа на академията от 2018г.

Димитър е роден и израснал в Монтана, България. През 2009-та започва да се занимава със софтуерно продуциране на електронна музика, като основно фокусира върху Drum & Bass и Hip-Hop нюансите, актуални за периода. Не след дълго преоткрива себе си в ново звучене и само няколко години по-късно, инспириран от артисти катo: Jeroen Liebregts, Chris McCormack, Chris Liebing, той се потапя изцяло в тъмнината на повтарящите се техно ритми.

На 19 години, вече локализиран във Виена, Димитър започва обучението си в институт SAE, където в рамките на само 2 семестъра завършва пълният Sound Engineering курс. Веднага след завършването си е поканен да ръководи „Open Doors“ и „Ableton Beginners“ workshop-ите, провеждащи се в института.

Следват релийзи за лейбъли като Code is Law, Decoy и Mainmise, както и DJ сетове в събития, където застава редом до много утвърдени имена. Продукцията му се харесва от водещи артисти и достига до фестивали като Awakening, EXIT, DGTL, etc, а работилниците му достигат до Берлин, Прага и Будапеща.