Йоан Николаев „L Padr3“

Родом от Варна с над 15 години опит като музикант, изпълнител, продуцент, сонграйтър и звуков дизайнер, Йоан завършва с гайда и народна музика в града, след което учи “Поп и Джаз Пеене” в НМА в гр. София. След няколко години заминава за Австрия, където учи sound engineering в SAE Institute Vienna.

В детските си и тийн години се изявява повече като изпълнител и композитор, като печели множество конкурси в България, Сърбия и Италия. Победител е на музикалното предаване “Хит Минус Едно” през 2006-та, продуциран от БНР и специален гост-изпълнител на Биг Бенда на БНР. Като вокалист на училищна рок банда започва да пише поп-рок парчета още в гимназията и продължава да се развива към все повече радио и mainstream жанрове като Pop, R&B, Румънски Dance, EDM, Deep House, Trap, Dubstep и Chillout, а псевдонима му “Ел Падре” идва от афинитета му към по-топлите жанрове като Reggaeton, Dancehall, Latin Trap и др.

През всички тези години не спира да пише текстове и да продуцира музика за себе си и за артисти като Дивна, Mr. VoG, Dim4ou, D!do, Mom4eto, Владо Димов, ARTi, Stamenowa, Ивета Костова, Vessou, Maylo, Денис, Wolfgang Sailer – Wolf, Gabby G, Iv Nikolova, Станислав Георгиев – Siso, Елица Преславова, Ивайло Банабаков и много други.

Запален е по game audio-то, музиката и звуковия дизайн в киното, като работи върху много рекламни проекти за популярни фирми, игри и приложения, късометражни филми като “Beyond” (2021), и записи на voice-over-и, дублажи и пр. Освен това е създател и на българският YouTube канал за кавъри Hook Bangers, основател на AudioShots и We Made It Records, а от 2020-та хост на NoStress Studio заедно с вокалиста на група Спринт – Емил Копев.

Йоан от скоро преподава в Sound Ninja като лектор по музикално продуциране, звуков дизайн, музикален софтуер и миксиране в Ableton Live.