[Tutorial] Пентатоника на две струни

Лекторът ни по китара, Петър Йотов, е подготвил поредния видео урок, в който главният герой е пентатониката. Той показва разликата между вертикално и хоризонтално изсвирване на пентатоничните скали и ни учи как да свирим Ми минорна пентатоника хоризонтално на две струни. Чрез тези упражнения опознаваме грифа и придобиваме сигурност и свобода в употребата му.

Лекторът ни по китара, Петър Йотов, е подготвил поредния видео урок, в който главният герой е пентатониката. Той показва разликата между вертикално и хоризонтално изсвирване на пентатоничните скали и ни учи как да свирим Ми минорна пентатоника хоризонтално на две струни. Чрез тези упражнения опознаваме грифа и придобиваме сигурност и свобода при свирене.

Освен лайв и сешън музикант, Петър е с над 10 години опит в преподаването по китара. Изучавал е педагогика и затова умее да поднася информацията на своите ученици по много достъпен и разбираем начин. Интересът му към актуални курсове в света на музиката, изучаването на техниките на други артисти и работата му на сцената и звукозаписните сесии постоянно развиват възможностите му.

Освен да свири и създава музика със своята китара, Петър има голяма любов към музикалното продуциране и владее Ableton. Благодарение на това, той намира общ език в работата си с ученици от курсовете по продуциране в Sound Ninja, както например с Мартин Николов, известен в продуцентските среди като ymprl.  Той споделя: 

“За мен уроците по китара с Петър Йотов са изключително интересни и полезни, като свиренето на китара ми помага в правенето на бийтове. Преди си мислех, че научаването на нов инструмент е тежко, монотонно и задължително започващо със свирене на “Мила моя мамо” и “Зайченцето бяло”. Посещавайки уроците при Петър се убедих, че изучаването на китара може да бъде изключително забавно, като техниките, които разглеждаме във всеки урок са подбрани съобразно музиката, която продуцирам и слушам. Мога само да препоръчам на всеки, който има интерес към изучаване на нов инструмент, да посети курса по китара с Петър Йотов в Sound Ninja.”

 

Ако това видеото ви е било полезно и искате да развивате още уменията си по китара или тепърва започвате да свирите, сега е перфектния момент да го направите. Записалите се през юли получават 10% намаление, а първият ви урок е безплатен.

Запишете се на courses@ soundninja.org или чрез лично съобщение във Facebook.

Вашият коментар