[Tutorial] Wobble Bass с Евден Димитров

Във видеото Евден демонстрира, как се създава Wobble Bass звучене на китарата чрез три аудио ефекта в Ableton- Gate compressor, Distortion и Auto filter. Използваните от него ефекти, могат да се открият в повечето DAWs. Освен това за урока са ви необходими бас китара, инструментален жак-жак кабел и аудио интерфейс.

Щастливи сме, че към екипа ни се присъедини още един талантлив музикант със завиден опит като басист в множество банди в България – Евден Димитров  (DAYO, Funky Miracle, Southwick и др.).  Стиловете, в които е съсредоточен като творец са хип-хоп, поп и електронна музика. Той предава своя опит в академията на Sound Ninja в курсове по бас китара и синт бас, използвайки различни хардуерни и софтуерни ефекти в Ableton Live и Logic X Pro.

В това видео Евден демонстрира как се създава „Wobble Bass“ звучене на китарата чрез три аудио ефекта в Ableton Live – Gate Compressor, Distortion и Auto Filter. Използваните от него ефекти могат да се открият в повечето DAWs. Освен това за урока са ви необходими бас китара, инструментален кабел жак-жак и аудио интерфейс. Както ще видите във видето, Евден използва и допълнителен хардуерен ефект – Manta Bass Filter на Source Аudio, който също може да бъде създаден в Ableton Live.

Ако искате да развивате още знанията си по бас китара и синт бас или тепърва започвате да се учите, разгледайте курсовете, които предлагаме. Първият урок е безплатен, не се колебайте да се запишете на courses@soundninja.org или като ни изпратите съобщение във Facebook.

 

 

Вашият коментар