Meet: ZOYA
Sound Ninja, Meet, ZOYA, zoyamusic, dj set, dj courses, курсове по диджеинг, дж курсове, софия, музикално продуциране, курсове по музикално продуциране в София, българия, music prodution, course music production, dj course, sofia, girl dj
3209
post-template-default,single,single-post,postid-3209,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode_popup_menu_text_scaledown,qode-theme-ver-18.0.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Meet: ZOYA

Meet: ZOYA

Как се казваш и с какво се занимаваш?

Здравейте,казвам се Зоя Зипова. Артистичното ми име е ZOYA,а в социалните мрежи може да ме намерите като zoyasmusic.

Как, кога и защо започна да се занимаваш с музика?

С музика започнах да се занимавам преди доста години – 14 години ако трябва да съм точна, в музикалната академия в Пловдив, с профил опера и пиано. Пеенето беше най-голямата ми страст и с времето надграждах, изучавайки и други аспекти на музикалния бизнес. Днес се занимавам главно с продуциране и диджействане.

Кои са любимите ти стилове, изпълнители и какво влияние са оказали те върху продукцията и DJ сетовете ти? 

През 2013 направих 2 трака, чисто любителски, заминах за Амстердам и ги представих на конференцията там (ADE). Двата трака бяха харесани и издадени – единият в The best of Miami 2014, а другият в Armada music (лейбълът на Armin van Buuren). Това ми вдъхна увереност и ме мотивира да се занимавам с елетронна музика. Основният ми стил е транс като често залитам и по progressive house-melodic techno. Голямо влияние върху музиката ми оказват Ben Nicky, Armin van Buuren, Timmy Trumpet, както и някои други.

С какво се занимаваш извън музикалното си “амплоа”?

Заминавам се изцяло с музика, доста здраво работих, за да мога днес да се издържам от това.

Кажи две думи за сета, който ни представяш.

На 7 септември имах участие в Берлин – 6 часа open to close set. Сетът, който представям е 1час от участието ми в Берлин. Надявам се да ви хареса.

Какво ти предстои?

Предстои ми турне в Индия, на което аз съм headliner, ADE в края на октомври участие в Лондон през ноември. Също така скоро ще издавам нов вокален трак.

Какво е Sound Ninja за теб?

Sound Ninja сбъдва мечти. Изключително много благодаря на учителя си по DJ-йстване Александър Захариев за това, че ми даде и обясни основите на диджеинга и че въпреки нетърпеливата ми натура, той беше доста търпелив с мен. Горещо препоръчвам академията на всеки, който иска да се занимава с музика – ще останете наистина доволни.

Финални думи?
С упорита работа ,постоянство и отдаденост всичко се постига.

Свържете се със ZOYA в Soundcloud, Youtube и Facebook:

 

Чуйте още от ZOYA: