Композиция на филмова музика с Георги Стрезов

31 януари – 2 февруари
Sound Ninja Academy – София

Целта на курса е да запознае участниците с похватите във филмовата музика и работата с картина – етапите на работа, използване на теми и мотиви, хармоничен език, използване на семпли и основни дейности в семплирането, работа с темплейти.

В тридневната работилница ще бъдат представени основните проблеми при работа по картина, комуникация с режисьори и монтажисти, намирането на уникален „език“ за музиката към филма.

Програма

В рамките на 2 дни участниците ще трябва да напишат музика за откъс от реален филм, върху който лекторът работи в момента.

В края на работилницата всеки ще получи обратна връзка върху творбата си както и ценни съвети за подобряването й. Лекторът ще използва Kontakt Player на Native Instruments, както и разработени от Strezov Sampling банки Balkan Ethnic Orchesta & Afflatus Chapter I Strings. Участниците могат да използват софтуер и звуци по тяхно желание.

Интро модул

31.01 петък / 19:00-21:00ч.

Част 1. Лекционен модул

01.02 събота / 10:00-14:00ч.

Част 2. Самостоятелна работа

01.02 събота / 14:00-18:00ч.

Част 3: Обратна връзка, дискусия

02.02 неделя / 10:00 – 16:00ч.

Работилницата ще се проведе в класната стая на Sound Ninja в София, а присъстващите ще имат на разположение: компютър с Ableton Live, Cubase, Logic Pro и Kontakt Player, както и банките, които ще ползва лекторът; мониторни слушалки Sennheiser, аудио карта Steinberg. Участниците могат да използват софтуер и звуци по тяхно желание, както и  да работят със собствени компютри и/или друга техника.

Георги Стрезов

Георги Стрезов винаги е гледал на филмовата музика със страст – започва да се интересува и работи в тази сфера още на 15 години и от тогава досега е написал музика за множество проекти като например телевизионните сериали „Дървото на живота“, „На Границата„, пълнометражните филми „Събирач на трупове„, „Номер 1000„, късометражните филми „Жената на фара„, „Мълчанието„, „Кратка почивка на края на пътя„, носителите на награди „69“, „Пътят на пилигрима„, „Зала Номер 4“ и „Игра на топчета„, анимациите „Златната ябълка„, „Rescue Heroes (2019)„, „National Geographic Explorer Academy„, пише музика за откриването на Dundee World Cup по Художествена гимнастика през 2012, участва в документалната поредица „Пътят на човешката цивилизация„.

Освен това пише и музика за игри, сред които „Surviving Mars„, „Victor Vran“ на Haemimmont Games, „Guns & Robots“ на Masthead, „Strength of the Sword 3“ на Ivent Games. Реализирал е и музика за театрални продукции, телевизионни реклами, радио предавания и има редица концертни произведения.

В края на 2012 Георги създава и „Strezov Sampling“ – успешна и световно известна компания за семпли, чиито продукти се използват навсякъде по света от имена във филмовата и гейм музика. Като оркестратор работи по „Catch-22“ (HBO), „Catherine The Great“ (HBO), „The Crown“ (Netflix), „Ripper Street“ (Amazon), „The City and the City„(BBC), „Spellforce 3“ и други. През 2018 дирижира мъжкия хор към саундтрака на „Solo: A Star Wars story„.

Записване

Цена на човек: 240лв

Цената включва:
10 часа работилница с Георги Стрезов и 4 часа бонус ползване на учебната база за самостоятелна работа.

Брой места: 4 до 6 души

Участниците получават:
Сертификат за преминато обучение, 50% отстъпка от цената на всеки от демонстрираните продукти на Strezov Sampling  и  ваучер за 5% отстъпка за записан курс в Sound Ninja Academy.

Свържи се с нас