Ableton Live с Иван Шопов

Курсът е групов и разделен в две нива – начинаещи и напреднали, като в рамките на 2 месеца курсистите ще преминат през всички основни елементи на музикалната продукция. Ще се набляга на практическата работа, като учениците ще имат самостоятелни задачи след всеки урок. Избраният DAW е Ableton, а желаещите могат да се възползват от 40% отстъпка за покупка на софтуера.

Начинаещи

Нивото е подходящо за хора, които имат минимален или никакъв опит с музикален софтуер.

Периодът на курса е 2 месеца, с начална дата 17 март. Уроците ще се провеждат във вторник, като точния час ще уточним със записалите се. Групата е до 6 човека.

Програма

1. Интро, интерфейс

2. Аудио

3. MIDI

4. Ефекти и автоматизации

5. Аранжимент

6. Ритъм, тоналности

7. Инструменти / Синтове за начинаещи

8. Фийдбек по траковете, аутро

Продължителност: 2 месеца, 1 урок седмично х 2 часа (общо 8 урока)
  • Цена за групов курс: 300лв/месец х 2 месеца

Записването става на courses@soundninja.org или на 0892245495 до запълване на местата.

Препоръчително е участниците да носят своите лаптопи с инсталиран софтуер. На място може да се ползват мониторни слушалки, аудио карта, MIDI клавиатура и при нужда – компютър (Mac Mini).

Напреднали

Нивото е подходящо за хора, които могат да работят с Ableton Live, но имат нужда да обогатят знанията си и да доразвият уменията си.

Периодът на курса е 2 месеца, с начална дата 9 март. Уроците ще се провеждат във вторник, като точния час ще уточним със записалите се. Групата е до 6 човека.

Програма

1. Интро

2. Саунд дизайн за напреднали

3. Използване на синтезис за напреднали

4. Използване на хардуерни синтове и ефекти

5. Ресемплиране

6. Смесване

7. Мастериране

8. Фийдбек по траковете, аутро

Продължителност: 2 месеца, 1 урок седмично х 2 часа (общо 8 урока)
  • Цена за групов курс: 300лв/месец х 2 месеца

Записването става на courses@soundninja.org или на 0892245495 до запълване на местата.

За прием в групата за напреднали е необходимо да се изпрати предварително линк или файл към собствена продукция.

Препоръчително е участниците да носят своите лаптопи с инсталиран софтуер. На място може да се ползват мониторни слушалки, аудио карта, MIDI клавиатура и при нужда – компютър (Mac Mini).

Иван Шопов

Иван Шопов е многолик артист – художник, музикант, продуцент, композитор, естет и новатор.

Завършил магистратура със специалност Графика в Националната художествена академия (НХА), Иван създава редица графични творби, илюстрации, както и акрилни платна. Често е автор и дизайнер на обложки и плакати, както за своите проекти, така и на тези на други популярни музиканти от електронната сцена. До момента има осем самостоятелни изложби в България и чужбина.

Иван Шопов участва в над 250 музикални издания, сред които редица солови и колаборативни албуми. Това го превръща в една от водещите фигури на европейската електронна ъндърграунд сцена. Различните му проекти обхващат стилове като drum and bass, IDM, jazz, ambient, techno, rock и класическа музика. Иван Шопов има зад гърба си над 120 плочи за някои от най-големите международни лейбъли. Част от собствената му продукция, както и музиката на артисти, в които е повярвал, излиза чрез неговите лейбъли Etheraudio Records и ABCD.

Иван работи и като композитор за съвременни танцови и театрални продукции. Работи по проекти за късометражни филми, интерактивни арт инсталации и като саунд дизайнер. Автор е на музиката за 15 представления на Дерида Денс. През 2017 г. едно от тях печели наградата “ИКАР“. Автор е на библиотеки със семпли, които намират място в работата на други електронни продуценти.

Едно от нещата, които ярко отличават Иван Шопов от артистите в неговата сфера е начинът, по който смесва традиционен български фолклор, електронна музика и джаз. Той създава мост между нашата музикална история и съвременния вкуса на днешната публика. Сред най-популярните му албуми в тази посока са “Канатица” заедно с Авигея, “InFusion” заедно с Теодосий Спасов и албумите “Кукер”, и “Оренда” с проекта Бalkansky.

Иван Шопов с лекота предава своите знания, което го прави търсен лектор и учител. От 2016 г. насам преподава аналогов и дигитален саунд дизайн в НХА. С над 20 години опит зад гърба си, той е търсен звукозаписен и мастеринг инженер.

Европейските сцени, на които Иван е концертирал, са безброй. В неспирните си международни участия той достига и САЩ, Южна Америка, Русия, Азия, Австралия и Нова Зенландия.