ТЕХНО в Ableton Live с Димитър Георгиев

10-12 януари 2020
Sound Ninja Academy – София

Работилницата цели да запознае участниците с основни моменти при продуцирането на Техно музика с популярния DAW Ableton Live. Ще се фокусираме върху това как да изберем подходящите дигитални инструменти, кои са техниките за семплиране и ресемплиране и кога е уместно да се ползват, подходи при саунд дизайна, що е то компресия и еквалайзери, кои са популярните аудио и MIDI ефекти и как да ги ползваме.

Курсът е разделен в две нива – beginner и semi-professionals, групите са до 4 души, a работилницата е с продължителност 2,5 астрономически часа.

Желаещите да демонстрират свои проекти следва да си носят лаптоп или Ableton Live проект, в който са използвали само вградените в Live 10 устройства, за да могат да ги отворят на нашите работни станции.

Участниците могат да се възползват от асистирана студийна сесия и индивидуална работа върху техни проекти заедно с Димитър, като се изисква допълнителна заявка, а графикът ще се фиксира спрямо възможностите на лектора и ученика.

ПРОГРАМА : Beginners

10 януари (петък) 19:00-21:30ч

Обратна връзка по проекти на ученици

Бийт

Мелодия

Бас линия

Аранжимент

Aудио и MIDI ефекти

След края на работилницата, участниците ще получат задача за самостоятелна работа, а лекторът ще върне видео фийдбек на всеки индивидуално.

ПРОГРАМА : Semi-Professionals

12 януари (неделя)  12:00ч – 14:30ч и 17:00ч – 19:30ч

Обратна връзка по проекти на ученици

Дигитални инструменти

Еквалайзър за напреднали

Компресия - теория и техники

Семплиране и ресемплиране

Съвети за подобряване на работния процес

След края на работилницата, участниците ще получат задача за самостоятелна работа, а лекторът ще върне видео фийдбек на всеки индивидуално.

Димитър Георгиев

Димитър Георгиев е роден и израснал в Монтана, България.

През 2009-та започва да се занимава със софтуерно продуциране на електронна музика, като основно фокусира върху Drum & Bass и Hip-Hop нюансите, актуални за периода. Не след дълго преоткрива себе си в ново звучене и само няколко години по-късно, инспириран  от артисти като : Jeroen Liebregts , Chris McCormack , Chris Liebing, той се потапя изцяло в тъмнината на повтарящите се техно ритми.

На 19 години, вече локализиран във Виена, Димитър започва обучението си в институт SAE, където в рамките на само 2 семестъра завършва пълният Sound Engineering курс.  Веднага след завършването си е поканен да ръководи Open doors и Ableton Beginners workshop-ите, провеждащи се в института.

Следват релийзи за лейбъли като Code is Law , Decoy и Mainmise, както и DJ сетове в събития, където застава редом до утвърдени имена като Perc, Dax J, 999999999 и други.

Продукцията му се харесва от водещи артисти и достига до фестивали като Awakening, EXIT, DGTL, etc, а работилниците му достигат до Берлин, Прага и Будапеща.

Записване

Цена на човек: 179лв

Брой места: 4 до 6 души

Свържете се с нас
Курсистите получават сертификат за преминато обучение, ваучер за отстъпка в магазин Audiowizz и 5% отстъпка за записан курс в Sound Ninja Academy.