Христо Рачев

Зад псевдонима Monk, инспириран от радикалния музикален стил на легендарния джазмен Thelonious Monk, стои Христо Рачев – музикант с над десет годишна кариера като концертен пианист и камерен изпълнител.

Силното влияние на джаза и електронната ъндърграунд култура водят до пет активни години зад DJ пулта, изпълнени с продуциране и лайв изпълнения на стилове като downtempo, trip-hop, drum&bass, dubstep и EDM.

Зад гърба си Христо има множество солови, оркестрови и камерни концерти в България, Румъния, Германия, Италия и Швейцария, както и редица награди от национални и международни клавирни конкурси. Той е автор на музика за две танцови постановки и театралния спектакъл „Рондо“ на режисьора Пламен Марков.

Като DJ има участия в повечето реномирани български клубове, както и в редица балкански страни, Чехия и Словакия. Monk е делил една сцена с имена като Lenzman, Ragga Twins, Psychofreud, Rob Sparx, Numa Crew, Caspa, 16 Bit, Youngsta, Distance и много други. Той е основател на първото седмично предаване екслузивно посветено на drum&bass и dubstep в българския радио ефир – Drum Bassment по Alpha Radio, а в момента посвещава цялото си свободно време на проекта Manners, който е платформа за съвместната му продукция с Bashment.