DJ-ing и контролери

Vinyl Ninja

Миксирането с грамофонни плочи е в основата на съвременното DJ изкуство.

Много артисти предпочитат този формат заради неповторимото усещане и контрол, който той предоставя, както и заради звуковите особености на аналоговия формат.

Курсът е насочен към DJ миксиране със сетъп от 2 грамофона и хардуерен миксер. Курсистът преминава през практически упражнения по чист винилов микс и timecode базиран софтуер: Rane Serato или NI Traktor, като сам подбира и предоставя селекцията си в аналогов или дигитален формат. Sound Ninja разполага с плочи в стиловете Hip-Hop, House, Techno, Drum&Bass и др., които се използват свободно от учениците в рамките на курса.

Програма

▸  въведение и история

▸  устройство на грамофоните и особености на носителя

▸  vinyl marking & cues

▸  beat matching techniques

▸  fader techniques

▸  аранжимент на микса

▸  запис и обработка на микса

▸  практика с лектор

Продължителност 10 урока  ·  1 път седмично по 2 часа  · 20 часа по 60 минути  · курсът е индивидуален   ·  Цена 650 лв

Mix & Blend Ninja

Това е най-универсалния DJ курс в Sound Ninja.

Целта му е да развие паралелно всички основни DJ умения на курсиста: beatmatching, fader techniques, хармонично миксиране, структура на микса и създаване на добра селекция.

Възможните сетъпи за провеждане са: грамофони, timecode базиранa платформa – Serato, специализирани DJ контролери, както и други хардуерни инструменти за DJ-ing. Стилови ограничения няма, както и нужда от предварителна подготовка. В рамките на курса, учениците записват завършен promo микс, в избрания от тях стил музика и получават възможност за допълнителна практика с лектор.

Програма

▸  въвeдение

▸  анализиране на трак структурата според стила

▸  хармонично миксиране (harmonic mixing)

▸  beatmatching

▸  fader techniques

▸  финален микс и запис

▸  практика с лектор

Продължителност 10 урока  ·  1 път седмично по 2 часа  · 20 часа по 60 минути  · курсът е индивидуален   ·  Цена 650 лв

Контролери

Индивидуален курс, целящ да запознае участника с основните и разширени функции и креативни техники за използвне на избрания от него инструмент: Ableton Push, NI Machine, Launchpad, синтезатори, контролери и други.

Ако си си взел нова машинка, но не откъде да започнеш или пък вече боравиш с нея умело, но искаш да надградиш уменията си, вероятно ние можем да ти помогнем. Фенове сме на музикалния хардуер също колкото и на софтуера и с радост ще ти предадем знанията си.

Запази си безплатен урок на courses@soundninja.org и на 0892245495

Индивидуална програма ·  Гъвкав график ·  Цена по запитване ·