Drum & Bass с Иван Шопов

Научи се да създаваш drum & bass музика в Ableton Live заедно с Иван Шопов а.k.а COOH.

Навлез в дълбините на саунд дизайна и опознай спецификите на стила, като получаваш ценни съвети и обранта връзка по твоите тракове лично от един от пионерите в този стил на родната сцена.

За курса

Курсът е специализиран и е подходящ за хора, които имат известен опит с Ableton Live или поне познават основните функции и приниципи за работа със софтуера. Програмата обхваща основните елементи за създаването на един трак в любимия ви стил, а от лектора ще получавате ценна обратна връзка по самостоятелните си задачи.

Независимо от индивидуалното ниво на курсистите, Иван ще обръща внимание на всеки по отделно и в края на курса трябва да имате поне един завършен трак.

Кога и как?

Курсът е групов и в момента се провежда изцяло онлайн през платформатa за видео разговори ZOOM.

!Внимание: за момента няма планирана дата на нов курс. Ако имате интерес към тази програма, свържете се с нас и ще ви запазим място за следващта група.

Програма

Урок 1
Създаване на бийт. Характерни модели за програмиране и аранжимент на удърни инструменти. Вградени устройства и популярни плъгини.

Урок 2
Бас линия. Саунд дизайн, семплиране, кративни ефекти. 

Урок 3
Писане на мелодии. Акорди и топ-лайн. Вградени инструменти, запис и обработка на външни източници. 

Урок 4
Аранжимент и work-flow. 

Урок 5
Аудио и MIDI ефекти. 

Урок 6
Миксиране и мастериране. 

Урок 7
Бонус видео урок – дисекция на трак

След всеки урок учениците ще получават домашна работа, върху която лекторът ще връща обратна връзка и насоки за подобряване. 

Цена и условия

Продължителност:
6 седмици,  1 урок седмично по 2 астр.часа

Форма на обучение:
онлайн, група 4 до 6 души

Цена на човек:
420лв. (Заплащане по банков път, през PayPal или Revolut.)

*Цена при записване до 27 април: 390лв

Цената включва

▸ 6 урока на живо и един БОНУС видео урок

▸ Видео запис от всички проведени уроци

▸ Учебни материали: sound pack с избрани от Иван звуци и пресети

▸ 40% отстъпка при закупуване на Ableton Live лиценз и отстъпки за техника

▸ 5% отстъпка при записан следващ курс в Sound Ninja Academy

Иван Шопов

Иван Шопов е многолик артист – художник, музикант, продуцент, композитор, естет и новатор.

Завършил магистратура със специалност Графика в Националната художествена академия (НХА), Иван създава редица графични творби, илюстрации, както и акрилни платна. Често е автор и дизайнер на обложки и плакати, както за своите проекти, така и на тези на други популярни музиканти от електронната сцена. До момента има осем самостоятелни изложби в България и чужбина.

Иван Шопов участва в над 250 музикални издания, сред които редица солови и колаборативни албуми. Това го превръща в една от водещите фигури на европейската електронна ъндърграунд сцена. Различните му проекти обхващат стилове като drum and bass, IDM, jazz, ambient, techno, rock и класическа музика. Иван Шопов има зад гърба си над 120 плочи за някои от най-големите международни лейбъли. Част от собствената му продукция, както и музиката на артисти, в които е повярвал, излиза чрез неговите лейбъли Etheraudio Records и ABCD.

Иван работи и като композитор за съвременни танцови и театрални продукции. Работи по проекти за късометражни филми, интерактивни арт инсталации и като саунд дизайнер. Автор е на музиката за 15 представления на Дерида Денс. През 2017 г. едно от тях печели наградата “ИКАР“. Автор е на библиотеки със семпли, които намират място в работата на други електронни продуценти.

Едно от нещата, които ярко отличават Иван Шопов от артистите в неговата сфера е начинът, по който смесва традиционен български фолклор, електронна музика и джаз. Той създава мост между нашата музикална история и съвременния вкуса на днешната публика. Сред най-популярните му албуми в тази посока са “Канатица” заедно с Авигея, “InFusion” заедно с Теодосий Спасов и албумите “Кукер”, и “Оренда” с проекта Бalkansky.

Иван Шопов с лекота предава своите знания, което го прави търсен лектор и учител. От 2016 г. насам преподава аналогов и дигитален саунд дизайн в НХА. С над 20 години опит зад гърба си, той е търсен звукозаписен и мастеринг инженер.

Европейските сцени, на които Иван е концертирал, са безброй. В неспирните си международни участия той достига и САЩ, Южна Америка, Русия, Азия, Австралия и Нова Зенландия.