Hip hop workshop с Евгени Енчев

9 февруари 2020
Sound Ninja Academy – София

Целта на курса е запознаването на участниците с целия процес по създаването на хип хоп песен от самото начало. По време на работилницата ще бъдат представени техники за семлпиране от винили, запис, избор на подходящи семпли, програмиране на барабани и аранжиране.

В рамките на 6 часа курсистите ще участват в създаването на инструментал, аранжирането му, записването на вокали и смесването на цялата песен. Освен с Евгени, участниците ще имат възможност да запишат вокали с МС.

Програма

В рамките на курса участниците ще трябва да направят свой собствен инструментал използвайки предварително подбрани от лектора семпли. След завършване на аранжимента, участниците ще имат възможност да запишат вокали върху музиката, която са направили, както и да направят суров микс на цялата песен. В края на заданието всеки ще получи обратна връзка от лектора за работата си, както и съвети за подобрение.

Дисекция на трак от практиката на Евгени

11:00-11:30

Практически модул: Запис и избор на семли от винил колекцията на лектора

11:30-12:30

Самостоятелна работа: Създаване на инструментал с избраните семпли

12:30-13:30ч

Почивка

13:30-14:00ч

Разглеждане и обсъждане на подготвените инструментали

14:00-15:00ч

Разглеждане и обсъждане на подготвените инструментали / Подготовка за запис

14:00-15:00ч

Студийна сесия: Запис на вокали

15:00 – 16:00

Практически модул: Аранжимент и суров микс

16:00 – 17:00

Обратна връзка по готовите тракове. Финализиране на парчетата

17:00 – 18:30

Работилницата ще се проведе в класната стая и студиото на Sound Ninja в София.

Лекторът ще използва софтуеър Studio One 4, но всеки един от участниците може да донесе собствения си лаптоп и да работи в избран от него DAW. На място може да се ползват компютри, оборудвани с Ableton Live 10 и Cubase Pro, MIDI клавиатура и мониторни слушалки (*изисква се предварителна заявка ако ще се ползва техника на Sound Ninja Academy).

Курсът е подходящ за хора с основни или задълбочени познания по музикална продукция и звукозапис.

Евгени Енчев

През 2011 създава формацията So Called Crew която в момента включва Жлъч, Григовор и Trasher. Продуцира множество албуми, сред които YДАР и СВЕТЛОСЯНКА на ЖЛЪЧ, ФАЛСТАРТ на ГРИГОВОР, ПОД НАЛЯГАНЕ на TRASHER, ПРИЛИВ, който е колаборация с ЖЛЪЧ и ГРИГОВОР, както и излиза от комфортната си зона с ОРБИТА, който е заедно с ПАРАПЛАНЕР.

Продуцира сингли и ремикси за Дивна и Миленита.
 През 2014 заедно със SCC създават собствено студио, където и до днес записва и обработва музиката си.

Записване

Цена на човек: 179лв

Брой места: 4 до 6 души

Свържи се с нас
Участниците получават сертификат за преминато обучение, талон за 10% отстъпка за звукозапис в студиото на SCC, талон за 5% отстъпка за записан курс в Sound Ninja Academy