Songwriting Workshop с Trombobby и C-Mo

22-23 февруари 2020
Sound Ninja Academy – София

В този курс ще се научите как се създава песен от нулата, независимо от жанра, в който творите. Ще се фокусираме върху композиция, вокален аранжимент, хармония, процес на записване, програмиране на барабани и цялостен аранжимент.

В рамките на два дни участниците ще трябва да създадат песен, канто, аранжимент, да запишат и обработят външен инструмент и вокали.

Програма

Работилницата ще се проведе в два дни, като целта е в първия ден да се създаде основата на песента и заедно с преподавателите да се премине през основните елементи от нея. Боби и Симо ще запишат вокали и тромбон върху вашите идеи, a ако вие самите сте музиканти, донесете инструмента си или изпейте сами идеите си. У дома курсистите ще имат задачата да доразвият идеите си и да направят базов аранжимент.

Вторият ден ще започне с обратна връзка по парчетата на всеки участник, групова дискусия и съвети за подобряването им.  Ще има още една звукозаписна сесия и ще се фокусираме върху завършването на всяко парче, а накрая ще слушаме и ще обсъждаме заедно крайния резултат.

Курсът е подходящ за хора с базови умения за музикално продуциране.

20.02 (събота)

Част 1: Лекционен модул

12:00-12:30 Разглеждане на песен от практиката на лекторите

12:30-13:00 Полагане на основи и подготовка

13:00-13:30 Бийтове. Програмиране и творчески подходи

13:30-14:00 Хармонии и създаване на мелодии

14:00-14:30 – Почивка

Част 2: Самостоятелна работа

14:30-15:30 – Композиция: бийт, хармонии, основна мелодия, бас линия

Част 3: Лекционен модул

15:30-16:00 Аранжимент. Основни правила, подходи, креативни съвети

16:00-16:30 Звукозапис – техники, креативност, работа с артисти, студийна среда

Част 4: Звукозаписна сесия

16:30-18:00 Звукозапис върху идеи на курсистите

Домашна работа: Създаване на базов аранжимент

21.02 (неделя)

Част 1: Лекционен модул

12:00-13:00 Слушане , обсъждане и обратна връзка по самостоятелната работа на всеки ученик

13:00-13:30 – Обработка: ресемплиране, ефекти, автоматизации, креативни подходи

13:30-14:00 Миксиране

14:00-14:30 Почивка

Част 2: Звукозаписна сесия

14:30-15:30  Звукозапис

Част 3: Самостоятелна работа

15:30-17:00 Самостоятелна работа: финализиране на аранжиментите и индивидуална работа с лекторите

Част 4: Обратна връзка

17:00-18:00 Слушане на готови парчета и обратна връзка

Работилницата ще се проведе в класната стая и студиото на Sound Ninja в София, а присъстващите ще могат да ползват след предварителна заявка: компютър с Ableton Live, Cubase, Logic Pro;  мониторни слушалки Sennheiser, аудио карта Steinberg; MIDI клавиатура. Участниците могат да използват софтуер и звуци по тяхно желание, както и  да работят със собствени компютри и/или друга техника.

За лекторите

Божидар Василев ‘trombobby’ е познат от работата си с DAYO, SouthWick, C-MO и Desy.

Занимава се с музика от осем годишен, завършва НМУ Л. Пипков, после учи в Conservatorium Van Amsterdam но се връща след първата година, за да прави музика със SouthWick и DAYO. През 2018г., Боби пусна дебюта си „Run“ под шапката на Sofia Beats, което беше последвано от „The Year Without a Summer“ със C-MO през май 2019г. и „Audiobook“ на Desy, като в последния рилийз продукцията е съвместно с Васил Вутев ‘Soulization’.

Тези дни, trombobby работи върху нова музика, свири предимно с авторските си проекти на родната клубна сцена, учи нови инструменти и диджейства по няколко пъти в месеца.

Симеон Желязков (C-MO) от ранна възраст започва да се занимава с музика в родния си град Добрич.След като родителите му го записват на уроци по пеене и пиано, започват да го водят и на национални и между народни певчески конкурси,от които през годините той е удостоен с множество награди.

Малко преди да завърши образованието си в Национално Музикално Училище “Любомир Пипков”, Симо започва и съвместна работа с групата “Funky Miracle” като фронтмен на бандата. През годините след завършването му за кратко учи в “Conservatorium van Amsterdam” в Амстердам със спецялност “Jazz Vocal”, където трува и солидни познания по педагогика. След като се връща в България заедно с “Funky Miracle” записват и издават първата продукция на бандата – албумът “Fly”. Един от първите общи проекти заедно с Божидар Василев е парчето “Doner” (от дебютния едноименен албум на DAYO), и “Jio”, което се появи в соло LP дебюта на Trombobby “Run” в началото на 2018 г., а малко над година по-късно двамата са горди да представят първото си съвместно EP – “The Year Without a Summer”.

Записване

Цена на човек: 240лв

Цената включва:
10 часа работилница, звукозаписна сесия с лекторит, ползване на техника от академията по желание

Брой места: 4 до 6 души

Участниците получават:
Сертификат за преминато обучение, право за ползване на записаните семпли  и  ваучер за 5% отстъпка за записан курс в Sound Ninja Academy.

Свържи се с нас