Sound Ninja празнува 5 години и нов адрес в София

От създаването на академията през 2014 до днес преминахме през много метаморфози, сменихме няколко локации в София и добавихме една във Варна. Екпът ни се разрастна значително, а през нашите курсове преминаха над 200 души. 

Макар и в края на годината, дойде време да отпразнуваме петия си рожден ден! От създаването на академията през 2014 до днес преминахме през много метаморфози, сменихме няколко локации в София и добавихме една във Варна. Екпът ни се разрастна значително, а през нашите курсове преминаха над 400 души. 

Тази година основният фокус беше близо 8-месечен ремонт в сърцето на София, чисто ново референтно студио, оборудвана класна стая и две мултифункционални студиа. “За нас е изключително вълнуващо да посрещаме тук клиентите си, на място в което вложихме адски много труд и усилия и което се надяваме да превърнем в уютен нов дом. Оценяваме търпението на учениците ни и им благодарим, че останаха до нас през този преходен и не толкова приятен период на безкраен ремонт ” споделя Христо Рачев, партньор и основна движеща сила в Sound Ninja.

“Разполагайки с подходящата база ще наблегнем и на студийните ни услуги като продуциране, миксиране и мастериране, писане на музика с комерсиални цели.” разказва Явор Топчиев, който в момента оглавява академията във Варна, както и Sound Ninja Studios.  

Освен с нова база можем да се похвалим и с нови курсове и услуги, които добавяме към портфолиото си. Стартира дългоочакваният 3-месечен курс по Миксиране с Димитър Ганчев, към екипа ни се присъединиха продуцентът Стоимен Стоянов, който преподава в програмата Музикално продуциране, китаристът Петър Йотов, с когото разработихме курс по китара с фокус върху продукция и songwriting, както и инжинерът Венко Иванов, който води курс в Logic. Имаме честта да се похвалим с предстоящи работилници по ”Композиция на филмова музика” с небезизвестния Георги Стрезов , както и “Техно в Ableton Live” с продуцента и DJ Dimitar Georgiev.

През 2020 година ще стартираме интензивни курсове, покриващи основите на музикалния софтуер, подходящи за влогъри, инструменталисти, вокалисти, учители по музика и всеки, които иска да се запознае с базовите функции на DAW. Ще продъжлим да работилници по хип хоп бийтове, Ableton Push, NI Machine, Songwriting, Sound design и други.

Пътят, който извървяхме за 5 години беше дълъг и изпълнен с ценни уроци, приключения, хубави моменти и не малко трудности. „Откакто влязох в ролята на преподавател аз самият научих много и осъзнах някои фундаментални принципи, които съм следвал без да се замислям. Радвам се когато успявам да предам емоцията и любовта си към изкуството на своите ученици и мога само да се гордея с техния прогрес и успехи“ споделя Александър Захариев RawLand, който оглавява DJ курсовете ни.

Щастливи сме да продължим ползотворните си партньорства с Almar, Dynacord, Yamaha и Decibel.bg, а следващата година целта ни е да станем единствения Steinberg сертифициран образователен център в България. Подготвяме серия събития съвместно Koncept Space, планирани за 2020, както и партньорство с Virginia Records. 

„Едно от най-значимите неща, които постигнахме в последно време е ежемесечното събитие Sound Talks, което организираме съвместно с E-Music и с подкрепата на бар Петък и Съвременни бохеми. Серията олицетворява стремежа ни да допринесем за създаването на сплотено общество от аудио професионалисти и сме благодарни на всички замесени, които ни дават от времето и знанията си напълно безвъзмездно“ допълва Теодора Рачева, генерален мениджър на академията.

Рожденият ден отпразнуваме на 20 декември след 23:00ч в студиото на Съвременни бохеми на ул.Врабча 24, ще се радваме да се видим с всички бивши и настоящи ученици, но събитието ще е отворено за всеки желаещ да празнува с нас 🙂

След Нова Година ще открием подобаващо с Дни на отворени врати и безплатни уроци за всеки, който иска да надникне в академията и да се запознае с нас, като сме подготвили изненади и инициативи, с които да отпразнуваме заедно 5-тата ни годишнина. 

Вашият коментар