Sound Ninja Kids в музикална къща Music Play

Курсът “Музика и технологии” е част от Музикалното училище на Music Play и е насочен към деца, чието любопитство към компютрите може да се съчетае с разнообразието от музикални инструменти, които се предлагат в Music Play.

Развитието на музикалното изкуство и техническите средства, както и променящите се условия за разпространение и слушане на музика оказват влияние върхуначините и средствата, които се използват в музикалното образование на децата. Тъй като техническите средства присъстват в ежедневието на съвременните деца, това по естествен начин води до включване на нови технолигии в музикалното им възпитание и образование.

Спецификите на съвременното музикално изкуство провокират екипа на Sound Ninja и музикална къща Music Play  да създадат подходящи среда и обучение за децата, чрез които да научават съвременните начини за музициране.

Курсът “Музика и технологии” е част от Музикалното училище на Music Play и е насочен към деца, чието любопитство към компютрите може да се съчетае с разнообразието от музикални инструменти, които се предлагат в Music Play. Той има за цел да изгради основни умения за боравене със съвременните музикални технологии, да обогати музикалната култура на децата и развива личностните им качества. Съвместната работа с професионалисти в тази музикална област ще допринесе за придобиване на нови практически умения, които да кореспондират с развиващата се днес музикална култура.

Курсът започва на 22 април 2017 г. (събота) и е подходящ е за деца на възраст от 6 до 12 години. В продължение на няколко урока децата ще изучават музикални технологии – седем основни стъпки при създаването на музика; история на музиката – композитори и жанрове; ритъм и ноти; пеене; ще свирят на музикален инструмент по техен избор (изборът е между инструментите пиано, китара и барабани).

Повече информация за курс “Музика и технологии” може да откриете тук: http://musicplay.eu/sound-ninja-kids-in-music-play/

За записвания пишете на info@musicplay.eu и се обадете на телефон 0896 616 460

 

––

Автор: Милена Великова
MusicPlay Bulgaria

Вашият коментар