Sound Talks – да си говорим за звук

От доста време ни се искаше да направим събитие, на което да се събираме със „себеподобни“ и да си „нърдваме“ на темите, които ни вълнуват…

“Sound Talks” e поредица от безплатни събития, в които се дискутират най-различни теми от аудио света.

От доста време ни се искаше да направим събитие, на което да се събираме със „себеподобни“ и да си „нърдваме“ на темите, които ни вълнуват в непринудена обстановка. Решихме, че ще сложим началото през 2018 и обединявайки сили с екипа на E-Music Bulgaria  създадохме серията „Sound Talks“.

Концепцията на събитието е в рамките на 20-минутни панели и Q&A сесии да си говорим за хардуер, софтуер, миксиране, продуциране, музициране и всичко около професионалното аудио. Лекторите са вдъхновяващи хора, занимаващи се със звук под всякаква форма, а в панела „Open mic“ даваме поле за изява на всеки, който има желание да сподели идеи и знания. Ще се стараем всеки път да организираме състезания и различни интерактивни занимания, в които да премерим сили и да показваме нови и забавни програми, приложения и игри. Наш домакин е столичният бар „Петък„, а сред партньорите ни са Съвременни Бохеми, Plugin Boutique и Sound Gym.

Първото издание Sound Talks vol.1 се състоя на 28 януари, а на сцената се качиха Венцислав Иванов (E-Music Bulgaria), Боян Бойчев (Sound Ninja, Sofia Beats), Васил Вутев (Soulization) и продуцентското дуо Борислав Иванов (Virginia records) и Панчо Карамански. За какво си говорихме с тях можете да видите във видеата по-надолу в статията. В края на събитието имаше състезание по finger drumming в Melodics, а по случай първия си рожден ден E-Music Bulgaria раздадоха мега яките бъндели от Plugin Boutique.

Снимки от Sound Talks vol. 1

Sound Talks vol.2 предстои на 3 март (събота), отново в „Петък“. Следете страницата на събитието във Facebook, където съвсем скоро ще обявим темите и лекторите!

Видеата от първия евент са вече налични, така че който е изпуснал може да ги гледа по-долу. Не пропускайте да се абонирате за Youtube канала ни, предстоят много интересни видеа всяка седмица!

 

Вашият коментар