Sound Ninja на 6 години!

2020 е шеметна година, а дори още не е свършила.. Какво ли още може да се случи, дори не искаме да гадаем, но се надяваме да е хубаво 🙂 Въпреки всичко, 2020 ни донесе много положителни емоции и тъй като през октомври навършихме 6 години, решихме да ги обобщим в тази статия.

2020 е шеметна година, а дори още не е свършила… Какво ли още може да се случи, дори не искаме да гадаем, но се надяваме да е хубаво! 🙂 Въпреки всичко, 2020 ни донесе много положителни емоции и тъй като през октомври навършихме 6 години, решихме да споделим някои от тях в тази статия.

Ще започнем с новите хора в екипа ни. Няма как да сме по-щастливи от факта, че в лекторския ни екип се включиха изключителните продуценти Иван Шопов и Явор Зографски, както и бас-гуруто Евден Димитров.

Иван Шопов (COOH, Balkansky) е име, което няма как да не си чувал, ако се интересуваш от електронна музика. Той е доайен в много отношения и има своя неповторим маниер на преподаване – грабва вниманието ти от първата минута, окуражава те да експериментираш и твориш без ограничения и винаги е на линия да ти дообясни нещо, което не си схванал. С Иван бяхме планирали интензивни Ableton Live и DNB Production курсове на място , но точно когато щяхме да стартираме, започна пандемията и всичко се измести онлайн. Въпреки някои минуси на онлайн обучението, чрез него в курсовете успяха да се включат хора от цялата страна, които иначе не биха имали достъп до академията в София. Събрахме отзиви от част от курсистите на Иван, които може да видите във видеото по-долу. Разбира се, нови курсове и инициативи с Иван тепърва предстоят, така че стойте наоколо.

Явор Зографски (SMYAH) запълни липсващото звено от DAWs, в които водим курсовете по продуциране и миксиране, а именно FL Studio. Изключително популярен сред по-младите продуценти, FL Studio смело се нарежда на второ място по „най-предпочитан софтуер“ за обучение при нас и не се сещаме за по-подходящ човек от SMYAH, който да те научи да работиш с него. Явор има много таланти, а като преподавател е изключително методичен, търпелив и внимателен към нуждите на учениците си. Ще ви припомним неговата визитка, в която ни разказва повече за себе си и всичките му начинания. А, да не пропуснем, че съвсем скоро издаде новия си албум „Splitting atoms“, който може да намерите във всички платформи.

Евден Димитров „Ечи“ е без съмение един от най-добрите басисти в страната, но освен това е адски вдъхновяващ, последователен и отдаден преподавател. Той няма просто да ти разкаже учебния материал, а ще се погрижи наистина да вникнеш в него и да усвоиш техниките и знанията, които са ти необходими. Освен на бас китара, Ечи може да те научи и да правиш бас с хардуерни и софтуерни синтезатори, което си е доста ценно умение за всеки бийтмейкър. Няма повече да го хвалим, a ще оставим тук един от последните туториали, които направи за създаване на 808 bass preset с Operator в Ableton Live, за да се уверите сами.

 

За да функционира Sound Ninja обаче, са нужни не само преподаватели, но и хора, които да се грижат за организацията, комуникацията, маркетинга и всичко останало, което често остава на заден план. За това хората „в счетоводството“, както обичаме да се шегуваме, са ни също толкова важни като тези в студиото и няма как да ги пропуснем.


Точно преди началото на пандемията при нас дойде Рая Вуцова – слънчева, деликатна и отговорна, Рая бързо доказа, че на нея може да се разчита за важни задачи като комунукация с клиенти и организация на екипа.  Честно да си признаем, без нея нямаше да се справим с всички предизвикателства на епичната 2020. Рая е страшно креативна и затова редовно се включва в задачи, свързани с видео продукция, дизайн и онлайн комуникация. Въобще, както повечето ни колеги, тази млада дама е всестранно развита и можем само да й пожелаем да продължава в същия дух. Понеже Рая още си няма видео визитка, все пак, за да я покажем, избрахме тази свежа снимка. 🙂 И да знаете, че ако ни пишете или звъннете по телефона, доста вероятно е Рая да е от другата страна на жицата.

________

Last but not least, ще представим най-новия член на екипа ни – Мартин Николов „ymprl“. Той е едва на 20 години, а вече прави доста сериозна музика и е мега мозък в много отношения. Марто завърши курса ни по Музикално продуциране, но желанието му за академични постижения не сприра до тук – в момента учи дистанционно в престижния Point Blank. Марто има изявен интерес към преподаването, за това и се превърна в първия ни официален „студиен асистент“ или „стажант – преподавател“. Освен това стартира негов седмичен бюлетин – обзор на най-интересното от музикалния свят (с елемент на нърд-ване) – „Понеделник с Марто“, участва във видео продукцията ни и още куп неща. Все още се чуди защо не го караме да прави кафенца, но пък като чуете бийтовете му ще разберете сами. 🙂 Избрахме видео от серията „5 бийта, 1 семпъл“ на Роби Николов, където Марто се изявява рамо до рамо с Trombobby, Гена, Low Heat и Роби.

 

Честно казано, имаме още с какво да се похвалим, но ще си оставим нещо и за ретроспекцията в края на годината, а до тогава – бъдете здрави и бъдете нинджи! А това сме ние, Sound Ninja Music Academy 🙂

 

Вашият коментар