SoundWise: Audio Training Program

За всички, които се занимават с музика, влогване, подкастване и други мултимедийни формати.

SoundWise е инициатива на koncerti.bg, в която с радост се впускаме! Насочена е към музикални-аудио-влог-мултимедийни ентусиасти, които искат да надградят знанията си за работа с музикален софтуер (DAW), да се срещнат и попият от опита на екипа ни и да реализират краен продукт с подкрепата на менторите си.

SoundWise Audio Training програмата е И за хора с минимален или никакъв опит в работата с програми за аудио обработка. За всички, които се занимават с музика, влогване, подкастване и други мултимедийни формати. Казваме го, защото знаем, че не само музикалните тракове имат нужда от качествено аудио и звук. Всички събития в програмата са с безплатен достъп. Етапите са няколко, а с тях пролетта ще бъде една идея по-цветна и звучна.


 ПЪРВИ ЕТАП: 17 март – 19 април 

Кандидатстване и селекция на 16 човека, които ще получат пълна стипендия и възможност да участват в двудневното практическо обучение за създаване на музика (песни, звук за мултимедийни продукти) чрез музикален софтуер (Digital Audio Workstation), водено от екипа на Sound Ninja. Фокус и теми на обучението са:

 • Организация на работния процес и планиране
 • Звукозапис и обработка на аудио
 • Манипулиране на звуци и работа с електронни музикални инструменти
 • Композиция и аранжимент
 • Микс и мастеринг
 • Колаборация: работа със други музиканти, продуценти и звукоинженери
 • Подготовка на продукцията за публикуване


Първите 50 регистрирани ще получат и достъп до дигитален курс на Sound Ninja в платформата Produce & Mix, фокусиран върху изграждане на основи за работа в музикална софтуер среда и включващ семпли, терминологичен речник и още много ресурси и материали, които да използват безвъзмездно.

За да участваш в програмата е задължително да се регистрираш.
Направи го тук: https://forms.gle/7SrxmFo61CQSbqo68


ВТОРИ ЕТАП: 17 април 


Отворено откриващо събитие и хибриден семинар в Кoncept Space, по време на които ще бъде представена на живо (и онлайн) цялата програма от лекторския екип на Sound Ninja.

 • Ще се запознаем с предимствата и възможностите, които дава музикалния софтуер.
 • Ще поставим основите, ще разберем защо DAW (Digital Audio Workstation) е незаменим помощник на всеки, който иска да записва самостоятелно, да обработва и композира музика.
 • Ще разберем как сами да направим първите си стъпки, независимо дали искаме да създаваме музика или да редактираме аудио за мултимедийни продукти.
 • Ще споделим полезни и достъпни ресурси, ще ви дадем съвет откъде да започнете и ще ви покажем докъде можете да стигнете.

Няколко дни след приключването на събитието ще бъдат обявени и 16-те селектирани стипендианти.


ТРЕТИ ЕТАП: 12-13-14 май


Интензивна двудневна програма с теоретична и силно практическа част за избраните 16 стипендианти. В рамките на този тренинг ще се гмурнем в в по-дълбоки води и ще разгледаме в детайли работата в студио – звукозапис, обработката и композиция чрез музикален софтуер. Силен фокус се поставя върху музиката, която стипендиантите имат подготвена и искат да развият и завършат с менторската подкрепа на лекторите от Sound Ninja.

След обучението участниците ще имат 2 седмици за работа по проекта си и завършването му. През цялото време всички участници ще бъдат подкрепяни от менторите си, а на финала ще стипендиантите сами ще селектират своя топ 5 от готови тракове.


ФИНАЛНО СЪБИТИЕ: 29 май


Закриващо събитие, подробностите за него, съвсем скоро. Разбира се, и парти.Ами, това е… SOUNDWISE § be nice! Нямаме търпение да се запознаем с всички музикално-аудио ентусиасти, които тепърва навлизат в изкуството на аудио обработката и имат нужда от подобен kick, за да надградят знанията си.

Програмата се реализира с подкрепата на Национален фонд „Култура“.