За нас

Sound Ninja е академия за изучаване на музикални технологии, звукоинженерни науки и всичко, свързано с аудио.

Разположена в сърцето на София, академията е оборудвана с:

  • професионално музикално студио
  • класна стая, оборудвана с индивидуални работни станции
  • учебно студио
  • видео и стрийминг студио
  • разнообразие от аналогови и дигитални инструменти, софтуер и аудио техника
  • богата винилна колекция и приветлива атмосфера

Мисия и цели

Sound Ninja e oснована през октомври 2014 с мисията да предостави платформа за споделяне и обмяна на знания в сферата на съвременното музикално изкуство и музикални технологии.

Активно допринасяме за осъвременяването на образованието по музика в България чрез сътрудничество с образователни институции, проектни и доброволчески дейности.

Инициативи

Екипът ни организира и участва в редица събития и проекти свързани с музикални технологии, образование и дигитални изкуства.

Вярваме в нуждата от свободно споделяне на знания и усилено работим в тази посока като създаваме достъпно дигитално съдържание като видео уроци, Sound Ninja Podcasts & Hangouts и други.

Стремим се да обединяваме хората с интерес към музикалните технологии като организираме онлайн и офлайн събития, тематични обучения и социално насочени проекти като „Sound Talks“ и „Изкуството на продукцията„.

Видео уроци и продуктови ревюта

Лекторският ни екип се стреми да споделя регулярно полезни видео уроци, които да ви помогнат да усвоите нови умения, да почерпите вдъхновение или пък да опознаете нов музикален инструмент.

Последвайте ни в Youtube и разгледайте плейлистата ни с видео уроци. Следете Facebook страницата ни за още ексклузивно съдържание.

Sound Ninja Podcast

В подкаста на Sound Ninja ви срещаме отблизо с интересни личности – аудио професионалисти, музиканти, микс-инженери с богат опит и знания. Разговаряме за предизвикателствата и предимствата в тяхната работа и ежедневие, проследяваме професионалният им път и учим от личния им пример.

Последвайте ни в Youtube и разгледайте плейлиста с епизоди на Sound Ninja Podcast. Потърсете ни и в Spotify и всички големи платформи.

Sound Ninja Hangouts

#NinjaHangouts е вторият ни изцяло онлайн формат, базиран в Youtube. Срещаме ви на живо с лекторите от екипа ни в непринуден разговор и хубавото е, че можете да се включите в разговорa от всяка точка на света.

Последвайте ни в Youtube и разгледайте плейлиста с епизоди на Sound Ninja Hangouts.

Серия събития „Sound Talks“

Sound Ninja Music Academy и E-Music Bulgaria обединяват сили, за да създадат Sound Talks – поредица от безплатни събития, в които се дискутират най-различни теми от аудио света.

Наш домакин e столичният бар „Петък„, където в непринудена обстановка обсъждаме идеи с хора на нашата вълна. В рамките на лекционни панели, Q&A сесии и уъркшопи си говорим за хардуер, софтуер, миксиране, продуциране, музициране и всичко около професионалното аудио.

Sound Talks допринася за създаване на сплотена общност от музикални продуценти, микс-инженери и хора със страст към звука и технологиите, базирани в София.

Последвайте ни в Youtube и разгледайте плейлиста със записани епизоди на Sound Talks.


Лектори

Лекторският колектив се състои от международно признати професионалисти в музикалната индустрия, курсовете са практически насочени, а работната среда е творческа и непосредствена. Sound Ninja редовно колаборира с различни гост-лектори и артисти.

Христо Рачев

Христо е eдинственият сертифициран преподавател към Steinberg в България, преподава музикално продуциране, звукозапис и звукообработка, миксиране, музикален софтуер и други.

DJ GroovY

Петър Комсийски a.k.a DJ GroovY започва кариерата си през далечната 1999 г. Пускал е в най-големите клубове в страната и е работил като DJ на Спенс и 100 Кила. Подгрявал…

DJ Stephane Love

Стефан Петров или Stephane Love е име, наложено сериозно през годините и тясно свързан с редица клубове в страната. Започвайки своето музикално приключение през 2000 година, той се…

Димитър Ганчев

За родения и израстнал в Бургас Димитър Ганчев, преходът от изпълнител към микс инженер и продуцент, е естествено продължение на кариерата му в музиката.През над десет годишния си…

Явор Зографски

Явор Зографски е артист, развит в множество дисциплини като продуциране на музика, миксиране, DJing, видео монтаж и режисура. Познат в музикалните среди като SMYAH, Явор се занимава с…

Венцислав Иванов

Като част от екипа на Sound Ninja за от 2018г, Венко споделя дълбоки познания за Logic Pro в програмите по Музикално продуциране, Музикален софтуер и Миксиране.

Иван Шопов

Иван Шопов е многолик артист – художник, музикант, продуцент, композитор, естет и новатор.Завършил магистратура със специалност Графика в Националната художествена академия (НХА), Иван създава редица графични творби, илюстрации,…