Венцислав Иванов

Като част от екипа на Sound Ninja за от 2018г, Венко споделя дълбоки познания за Logic Pro в програмите по Музикално продуциране, Музикален софтуер и Миксиране.

Венци Иванов е звуков инженер и преподавател в Sound Ninja Academy.

Поначало барабанист, в последствие самоук мулти-инструменталист, които силно оценява препреимуществата на времената, в които живеем и вярва, че модерните музикални технологии ни дават невероятни възможности да музицираме.

Музикалния си път започва като тинейджър, когато приятели от детството му имат нужда от барабанист за да сформират банда за кавър песни. Не след дълго бандата започва да има все повече изяви и участия, а с това идва и студийната работа върху авторски песни.

Впечатлен от възможностите на музикалните и студийни технологии той веднага разбира, че това е настоящето и бъдещето на музиката и неговата страст. След няколко години, в които изучава поп и джаз ударни инструменти в НМА, той се мести в програмта Компютърно Музициране и Тонрежисура към НБУ за да продължи образованието си в класа на проф. д-р Симо Лазаров.

Страстта му се разпалва толкова, че съосновава първия блог за музикални технологии в България – https://e-music.bg, където със своите колеги регулярно публикуват информация от безкрайния свят на музикалните технологии. Имайки възможността да мине през най-различни DAW-ове през годините, той акустира трайно в Logic Pro. Като част от екипа на Sound Ninja за от 2018 Венци продължава да споделя дълбоки познания за Logic Pro в програмите по Музикално продуциране, Музикален софтуер и Миксиране.

Запознайте се с Венко в един от епизодите на Sound Ninja Podcast: