Явор Зографски

Явор Зографски е артист, развит в множество дисциплини като продуциране на музика, миксиране, DJing, видео монтаж и режисура. Познат в музикалните среди като SMYAH, Явор се занимава с продуциране на музика от 10 години насам, а от 2020 е преподавател и в програмата по Музикално продуциране в FL Studio.
В авторските парчета на SMYAH цари експериментална атмосфера освободена от жанрове, но въпреки това, характерният меланхоличен звук и изпипания саунд дизайн ги обединява в едно цялостно звучене, повлияно от бийт, хип-хоп, грайм и drum & bass средите. Работил е с изявени български артисти като Иван Шопов, ЖЛЪЧ, Евгени Енчев-Гена, Милена Цанова, Волен Милчев. Има издадени 3 ЕП-та, а в момента работи и по албум.
Що се отнася до кариерата му във filmmaking индустрията, той прекарва 2 години в киноцентър Бояна, където работи над множество проекти и документален филм. След като приключва работа по филмa, Явор се насочва в друга посока и работи като фотограф за Google Arts & Culture, където снима едни от най-забележителните галерии, музеи и културни обекти в Европа. През последните 3 години, той работи и с DanceTelevision, снимайки международни фестивали и клубни вечери за артисти като Carl Cox, Victor Ruiz, Netsky и много други. Част от събитията и локациите включват SOHO Dubai, Sonne Mond Sterne (Германия), The Steelyard (Лондон), Untold (Румъния).
Една от последните му инициативи е платформата за музика и фотография Sound in Picture, която той стартира през 2019. Sound in Picture обединява в себе си музикален лейбъл и фотографско списание, събирайки музиканти и фотографи в колаборация и изследвайки взаимодействието между тези два свята. Изданията са с таланти от различни континенти.