Ableton Live с Иван Шопов

Курсът воден от Иван Шопов е интензивен, подходящ за хора с опит и се провежда изцяло онлайн. В рамките на 2 месеца курсистите ще преминат през всички основни елементи на музикалната продукция. Ще се набляга на практическата работа, като учениците ще имат самостоятелни задачи след всеки урок.

Интензивен курс

Нивото е подходящо за хора, които имат основни познания за работа с избрания DAW – Ableton Live, но имат нужда да обогатят знанията си и да доразвият уменията си. Няма стилови ограничения.

Периодът на курса е 2 месеца и нова група ще започне през февруари 2021. Точният  график на занимания ще уточним със записалите се. Групата е до 6 човека.

Програма

В рамките на курса ще се разгледат следните теми:

1. Интро, интерфейс

2. Аудио

3. MIDI

4. Ефекти и автоматизации

5. Аранжимент

6. Ритъм, тоналности

7. Инструменти / Синтезатори

8. Фийдбек по траковете, аутро

Условия

  • Продължителност: 2 месеца, 1 урок седмично х 2 часа (общо 8 урока)
  • Цена: 300лв на месец х 2 месеца (общо 600лв.)
  • БОНУСИ: запис от всички уроци; индивидуален видео фийдбек върху самостоятелни задачи; възможност за закупуване на софтуер с 40% отстъпка; до 15% отстъпка за техника; 5% отстъпка при записване на следващ курс в академията
  • Записването става на courses@soundninja.org или на 0888373231 до запълване на местата.

Курсът се провежда през платформата ZOOM. Участниците ще получават линк за сесията преди всеки урок, както и ще имат достъп до запис от круса за период от 12 месеца.

Иван Шопов

Иван Шопов е многолик артист – художник, музикант, продуцент, композитор, естет и новатор.

Завършил магистратура със специалност Графика в Националната художествена академия (НХА), Иван създава редица графични творби, илюстрации, както и акрилни платна. Често е автор и дизайнер на обложки и плакати, както за своите проекти, така и на тези на други популярни музиканти от електронната сцена. До момента има осем самостоятелни изложби в България и чужбина.

Иван Шопов участва в над 250 музикални издания, сред които редица солови и колаборативни албуми. Това го превръща в една от водещите фигури на европейската електронна ъндърграунд сцена. Различните му проекти обхващат стилове като drum and bass, IDM, jazz, ambient, techno, rock и класическа музика. Иван Шопов има зад гърба си над 120 плочи за някои от най-големите международни лейбъли. Част от собствената му продукция, както и музиката на артисти, в които е повярвал, излиза чрез неговите лейбъли Etheraudio Records и ABCD.

Иван работи и като композитор за съвременни танцови и театрални продукции. Работи по проекти за късометражни филми, интерактивни арт инсталации и като саунд дизайнер. Автор е на музиката за 15 представления на Дерида Денс. През 2017 г. едно от тях печели наградата “ИКАР“. Автор е на библиотеки със семпли, които намират място в работата на други електронни продуценти.

Едно от нещата, които ярко отличават Иван Шопов от артистите в неговата сфера е начинът, по който смесва традиционен български фолклор, електронна музика и джаз. Той създава мост между нашата музикална история и съвременния вкуса на днешната публика. Сред най-популярните му албуми в тази посока са “Канатица” заедно с Авигея, “InFusion” заедно с Теодосий Спасов и албумите “Кукер”, и “Оренда” с проекта Бalkansky.

Иван Шопов с лекота предава своите знания, което го прави търсен лектор и учител. От 2016 г. насам преподава аналогов и дигитален саунд дизайн в НХА. С над 20 години опит зад гърба си, той е търсен звукозаписен и мастеринг инженер.

Европейските сцени, на които Иван е концертирал, са безброй. В неспирните си международни участия той достига и САЩ, Южна Америка, Русия, Азия, Австралия и Нова Зенландия.