Онлайн уроци по китара вкъщи. Какво ти трябва?

Kакто при уроците очи в очи, при онлайн обучението по китара също се обръща внимание на опознаване и овладяване на инструмента, теория на музиката, работа с акорди и скали, изучаване на ритъм и техники за извличане на максимално добър звук.

Често хората са скептични към ефективността на дистанционното обучение. Истината е, че последните години все повече хора се възползват от възможността да се учат онлайн от големи имена на световната музикална сцена (като Ник Семрад- кийборд, Бъби Люис- бас китара, Томас Придген- барабани), независимо от това на коя точка на света се намират. Благодарение на Великия Интернет и развитите технологии, минаваме отвъд ограниченията на пространството.

Китаристът Петър Йотов, преподавател в Sound Ninja Music Academy, разказва за неговия опит с онлайн курсове. Той смята, че както при уроците очи в очи, тук също се обръща внимание на опознаване и овладяване на инструмента, теория на музиката, работа с акорди и скали, изучаване на ритъм и техники за извличане на максимално добър звук. Технологиите днес позволяват това да се случи благодарение на високото качество на звук и картина по време на онлайн уроците. Петър чува ритъма, дава насоки и показва различни техники, освен това чрез видео връзката успява да проследи ръцете на учениците си и да контролира дали усвояват научено правилно.

“Разбира се, се срещат и предизвикателства, като например работата с метроном. Когато съм до ученика, бих броил всяка отделна нота с него. Сега обръщам повече внимание на това да се учат да го правят сами и да използват метроном. Смятам, че и това е градивно за учениците” споделя той. “Хубавото е, че се научават на самостоятелност и самодисциплина, което им помага да разберат как да се упражняват, когато не съм до тях.”

“Какво ни е нужно, за да взимаме онлайн уроци по китара от вкъщи?”

Лекторът по китара в академията на Sound Ninja ни отговори на въпроса , като ни показа три типа ученика, които посещават уроците му.

#1 : Тези, които разполагат с компютър, усилвател и електрическа китара. Това са “guitar gear freaks”, които държат на стабилния звук в стаята. 

#2 : Тези, които уважават съседите си и предпочитат да свирят със слушалки, аудио интерфейс и компютър. Често това са хора, които имат интерес към музикалното продуциране и се учат да записват китара в проектите си.  С този вариант на сетъп преподава Петър Йотов, за да достига до учениците възможно най-добрия звук от китарата му.

#3 : Феновете на акустичната китара или иначе казано – кухарката, също могат да вземат онлайн уроци. Необходим им е само компютър с микрофон, който да улавя добре звука на китарата. Опционално могат да използват и допълнителен микрофон по време на урока.

______

Присъедини се до 24.04.20 (петък) към нашата Facebook игра, като споделиш с нас кой тип китарист си и можеш да спечелиш безплатен урок по китара с Петър Йотов и една от три тениски Sound Ninja. Подробности ще намериш на страницата ни във Facebook.

______

Текст и снимки: Рая Вуцова

1 Comment

Вашият коментар