Уъркшоп с Иван Шопов: Микс и Мастеринг на електронна музика

На 27.11 (събота) ще се проведе Уъркшоп с Иван Шопов на тема „Микс и мастеринг на електронна музика“.

Обучението е част от „Saturday Ritual“ – регулярните сбирки на Ritual Gatherings, с които от скоро си партнираме. В предстоящите месеци, всяка последна събота от месеца Kitchen 59 ще се превръща в хъб на изкуствата, където се преплитат музика, храна и уършопи за аудио нърдове. Цялата програма ще намерите в страницата на събитието във Фейсбук, а тук ще споделим повече за предсотящия Уъркшоп с Иван Шопов на 27.11 (събота).

Програма

В рамките на 2 часа Иван Шопов (COOH, Drum Kid, Balkansky) ще премине през процеса на цялостен микс и мастеринг на електронно парче.

Продуцентът ще демонстира конкретни техники и похвати за балансиране на основните елементи във всеки един трак – ударни, бас, мелодия, акорди, вокали.  Уъркшопът ще се проведе в Ableton Live, но е подходящ за начинаещи и напреднали продуценти без значение от DAW-а, в който работят.

Присъстващите могат да изпратят техни тракове, които лекторът ще отвори на място и ще върне конструктивен  фийдбек за подобряване на звученето.

Участниците в уъркшопа ще научат:

  • как да подготвим сесията за смесване
  • как и кога да използваме ефекти като еквалайзер, компресор, ривърб, сатурация, дисторшън и др.
  • как да панорамираме звуците в микса
  • как да постигнем „industry-standart“ звучене на парчето в клуб или стрийминг платформи
  • какво трябва да знаем за мастеринга и как направим базов такъв сами
  • полезни плъгини и устройсва за микс и мастеринг
  • експорт и подготовка на трака за рилийз

Обратна връзка върху вашите парчета

Последните 30 минути ще отделим за фийдбек върху вашите тракове и ще проведем кратка Q&A сесия. Можете да попитате Иван Шопов за всичко, което ви вълнува свързано с продукция, микс и мастеринг на електронна музика.

За да получите обратна връзка на вашата продукция, изпратете линк към soundcloud, spotify или аудио файл не по-късно от 26.11 (петък) на мейл bookings@ivanshopov.com със Subject: Ritual Gatherings Feedback

Вход

Цената на билета за уъркшопа и последващото парти с Raredub & The Foreigners е на пакетна цена от 30лв. и се заплаща на място.

За присъствие се изисква Зелен сертификат.

Елате поне 15 мин по-рано за да проверим всички формалности и да си намерите подходящо място.

За лектора

Иван Шопов е многолик артист – художник, музикант, продуцент, композитор, естет и новатор. Иван с лекота предава своите знания, което го прави търсен лектор и учител. От 2016 г. насам преподава аналогов и дигитален саунд дизайн в НХА. С над 20 години опит зад гърба си, той е търсен звукозаписен и мастеринг инженер.