Христо Рачев – единственият сертифициран Steinberg преподавател в България.

По повод 30тия рожден ден на Cubase решихме, че е време да се похвалим! 

Да, нашият съосновател и лектор Христо още миналата година тихомълком получи званието Steinberg Certified Trainer. По повод 30тия рожден ден на Cubase решихме, че е време да се похвалим официално! Това е първата ни сертификация от голям производител на аудио софтуер, която ни прави и единствения сертифициран от Steinberg учебен център в България.

Cubase е един от първите софтуери за аудио обработка, преминал през големи метаморфози от създаването си. Днес той предлага изключително богата палитра от инструменти, ефекти и решения за композиране и смесване на музика, а освен това е и на изключително конкурентна цена.

Малко история: Steinber Research се появява на сцената през 1984 –  ерата, в която Commodore 64 е основният играч при компютърното музициране. Компанията първоначално предлага само един продукт: базов 16-track MIDI секвенсър под името „Multitrack Recorder“, от който се продават едва 50 копия. Въпреки това, концепцията скоро е развита до по-сложния Pro-16, 16 канален MIDI секвенсър за C64. С опростен интерфейс от една единствена страница и възможност за запис в реално време, Pro-16 е учудвщо мощен за времето си.

Превъртаме напред до 2002, когато се ражда Cubase SX – изключително близък до вида на програмата, който познаваме днес. Тази версия е построена върху доста по-сложния аудио двигател от Nuendo и за пръв път дава възможност за доста по-комплексни операции с аудио и MIDI съдържание. Днешният Cubase 10 е изключително мощен инструмент, използван често при композирането на музика за филми и игри, а едни от най-известните му потребители са Ханс Цимер и Том Холкенборг. В електронната музика също е високо ценен от артисти като Noisia, Amon Tobin, Boris Brejcha, Chase and Status и много други.

Ако искате да се запознаете с платформата Cubase или да задълбочите настоящите си познания, Христо е насреща и с радост ще ви помогне във всеки един етап от развитието ви. Предлагаме 12-месечна пълна програма за продуценти, както и кратък 2-месечен крус за основи на софтуера – на място в София и онлайн за цялата страна. Да не забравим да споменем, че всеки ученик на Sound Ninja Academy има право да закупи Steinberg софтуер с официалните Educational намаления, които правят всички версии на Cubase, Nuendo и WaveLab супер достъпни. Попитайте ни за повече инфо на courses@soundninja.org, а междувременно в това видео може да видите как Христо показва една от любимите си функции в Cubase:

Освен софтуер, може би знаете, че Steinberg произвеждат и харуерни продукти. С приятелите ни от Dinamika заснехме ревю на саунд картата Steinberg UR22 mkII, което може да видите във видеото по-долу:

И минута за реклама: вече споменахме, че тази година се навършват 30 години от първата версия на програмата и по този повод компанията предлага 50% намаление от последните версии на Cubase Pro, Cubase Artist и Cubase Elements. Промоцията важи до 3 юни. 

___

Снимка: Съвременни Бохеми / Contemporary Bohemians

Автор: Теодора Рачева

2 Comments

[…] Разгледайте нашите Курсове и изберете програма, която най-добре пасва на нуждите и интересите ви. Можете да комбинирате няколко курса, както и да се възползвате от закупуване на музикален софтуер с до 40% отстъпка (за Ableton Live и Cubase). След всеки завършен курс получавате сертификат, а порграмите по Музикално продуциране и Миксиране в Cubase включват международно признат сертифицикат от Steinberg. […]

Вашият коментар