Meet: Isaak Enchev

Представи се: как се казваш и с какво се занимаваш? 

Казвам се Исаак Енчев и съм на 22г. Роден съм в град Русе и сега живея в София. Занимавам се главно с писане и продуциране на музика. 

Как, кога и защо започна да се занимаваш с музика? 

Роден съм в музикално семейство, още от малък проявявах интерес към музиката, или вземах китарата на баща ми или просто с 2 молива удрях по всякакви мебели вкъщи създавайки някакъв ритъм. В следствие завърших НУИ ‘’Проф. Веселин Стоянов’’ в родния ми град, със специалност класическа китара. От малък също свиря и на барабани и освен това се отпивам да свиря на пиано и все още бих казал, че се уча, като интереса ми става все по-голям. Започнах да пиша музика малко преди да завърша средното си образование.

Намерих утеха в писането на текстове, усещането е сякаш водя разговор със себе си, споделям неща които рядко бих споделил с друг човек, следователно опознавам и себе си, когато успея да оформя в думи това през което минавам. А мелодийки си композирам от малък. В един доста по-късен етап започнах да си записвам на телефона идеи за напред, когато имам възможност реално да ги запиша. Тези неща най-вероятно никога няма да ги запиша реално, но със сигурност бяха полезни. 

Кои са любимите ти стилове, изпълнители и  какво влияние са оказали те върху музиката ти?

Откъм стилове се опитвам да не се ограничава много -слушам това, което ми е интересно и ми харесва, а то се мени постоянно. Трудно ми е да избера любими изпълнители, но от DC Talk, P.O.D и Thousand Foot Krutch като по-малък до Twenty One Pilots, Mutemath и The 1975. Всички са ми повлияли по различни начини – някои съзнателно, някои подзъднателно, откъм мелодични линии, начини на писани на текстове или съчетаване на различни звуци. 

С какво ти беше полезно обучението в Sound Ninja? С какви проблеми сблъскваше преди да дойдеш в академията нас и как участието в курса ти помогна да ги преодолееш? 

Едно от главните неща, с които ми помогна курса, е тази бърза и задълбочена обратна връзка, която се получава. Има много YouTube видеа и уроци в интернет, но там никой не може да ти отговори на точните въпроси, които изникват в процеса на работа, особено когато не знаеш точно как да опишеш проблема. В курсовете на Sound Ninja се обясняват нещата по много подробен и лесно смилаем начин. Едно от първите ми впечатления, когато започнах обучението си тук бяха обучаващите и начина им на обучение. Бях изненадан с какво желание водят всеки един урок и какво желение имат да ти помогнат със всеки един проблем, с който се срещнеш по пътя. Всяка седмица с нетърпение очаквах деня, в който ще имам урок.

Разкажи ни за произведението, което представяш и вдъхновението зад него?

Песента се казва ‘Define Me’ и е част от предстоящия ми дебютен албум. Албумът е концептуален и следователно тази песен е първия допир до това, което тепърва предстои да се случва. Основната тема в тази песен е vulnerability и търсене на помощ. Това е един от начините по които гледам на тази песен, останалите неща и останалите начини ги оставям на хората, до които ще достигне. Надявам се да намерите смисъл в нея, какъвто и да е той. 

Какво ти предстои?

Предстои ми издаване на дебитния ми албум ‘’Catch Me If I’m Falling’’, който ще бъде достъпен на 3-ти Ноември във всички музикални платформи онлайн. 

Може да видите видеото на ‘Define Me’ в YouTube: 

Ето и линк за всички места в които може да следите всички мои публични изяви 🙂 

Вашият коментар