Sound Ninja @ On! Fest 2017

Специално за On!Fest създадохме и първата по рода си в България огромна дръм машина, на която се свири – танцувайки.

След няколко години затише, най-големият фестивал за съвременна градска култура в Югоизточна Европа – On!Fest се завърна с пълна пара, а ние за пръв път имахме удоволствието да вземем участие като съ-организатори на On!Street зоната. Въпреки горещините, любителите на екстремни спортове, гейминг, графити, аниме, музика и нови технологии се събраха за да станат част от най-различни и интересни зони и събития,  някои от които се случиха в България за първи път.

Екипът на Sound Ninja се включи с три интерактивни щанда, на които всеки желаещ изпробва най-новите инструменти за продуциране и DJ-ing. Специално за On!Fest 2017 създадохме и първия по рода си гигантски MIDI контролер, на който се свири с крака.

На “Ninja Gear” щанда, гостите ни тестваха всякакви инструменти, синтезатори, дръм машини и DJ gear  на Novation, Roland, Yamaha, Akai, Denon, Korg, и др., с които за пореден път ни „засипаха“ партньорите ни Musicworld.bg. Проведохме и състезание по finger drumming, от което най-добрият си тръгна с урок по MIDI контролери, а подгласниците му – с лимитирана тениска Sound Ninja и отстъпки от Decibel.bg и Musicworld.bg.

На щанд “Pop-up Band”  групи от 2 до 5 души се включиха в импровизиран “jam session” заедно с приятели и напълно непзонати хора, а най-смелите се съревноваваха за краш-курс по продуциране и DJ-ing, тениски и остъпки от партньорите ни.

„Гвоздеят на програмата“ беше огромната, 2х2 метрова „дръм машина“, която изработиха  robotev по наша идея, а Банка ДСК застана зад проекта и ни помогна да го реализираме. За пръв път в България гостите на On!Fest тестваха нестандартния пад контролер, на който просвирваха различни звуци с крака.

Разгледайте всички снимки от събитието в официалната фейсбук страница On! Fest

Снимки: Iliyan Ruzhin и Vladislav Rizov

 

Вашият коментар