Курс за начинаещи в Ableton Live с Иван Шопов

В рамките на 2 месеца начинаещите се научиха да работят с Ableton Live. Използвайки различни инструменти и звуци, те научиха от Иван как да правят аранжимент, да използват ефекти, автоматизация и други.

Иван Шопов с лекота предава своите знания, което го прави търсен лектор и учител. От 2016 г. насам преподава аналогов и дигитален саунд дизайн в НХА. А през март месец 2020г. стартира и първият му курс в академията на Sound Ninja.

Вероятно всеки, който се интересува от електронната стена у нас, е чувал за Иван Шопов. Ако не знаете името му, то със сигурност сте го срещали в света на музиката в проекти като COOH, BALKANSKY, LOOH, The Third Man, Smallman, Ghost303, Drum Kid и други. Създава музикалното оформление за големи танцови и театрални спектакли. С над 20 години опит зад гърба си, той е търсен звукозаписен и мастеринг инженер. Известен е на европейската електронна ъндърграунд сцена с различните му проекти, обхващащи стилове като drum and bass, IDM, jazz, ambient, techno, rock и класическа музика.

Щастливи сме, че вече няколко месеца реализираме различни курсове, в които Иван Шопов предава ценния си опит на своите ученици. Дори стартирайки по време на извънредно положение в страната, курсовете се провеждат успешно онлайн. Първият завършен курс вече е факт и учениците споделиха с нас техните впечатления.

“Курсът бе изключително полезен както с разяснения относно работа с Ableton Live, така и с онагледяване и практически упражнения по създаване на музика. Благодаря на Иван Шопов и на организаторите за чудесната възможност!”, споделя Добромир Дянков.

В рамките на 2 месеца начинаещите се научиха да работят с Ableton Live. Използвайки различни инструменти и звуци, те научиха от Иван каква е разликата между аудио и MIDI, как се използват ефекти и автоматизация и дори създадоха сами първите си тракове.

В следващото видео ще може да надникнете в курсa “Ableton Live с Иван Шопов” през очите на завършилите курсисти.

__________
Нова група за начинаещи стартира в края на юни. Може да заявите своето желание да се включите и да си запазите място в курса, като изпратите имейл на courses@soundninja.org или ни пишете във Facebook 

Вашият коментар