Летни курсове по Музикално продуциране

През юни стартираме няколко групови курса по Музикално продуциране, в които все още има свободни места. Ако искате да оползотворите лятото и да започнете нещо ново, тази статия е за вас.

Музикално продуциране за начинаещи

Това е най-универсалният ни курс по Музикално продуциране. Подходящ е за хора без никакъв опит, но с желание да се научат да използват музикален софтуер и да създават авторска музика. Обучението преминава през най-основните аспекти на продукцията – първо ще се запознаете отблизо с програмата и нейните възможности, след това ще навлезете в основите на работа с аудио и MIDI, ще се научите как да записвате звук (инструмент, глас и др.) и как да го обработвате. Не на последно място ще се научите да композирате и аранжирате, да използвате ефекти като Reverb и Delay както и да правите базов миксдаун на творбата си.

Често задавани въпроси

Учениците често ни питат – електронна музика ли ще правим? Отговорът е, че това зависи само от вас. Ще правите музиката, която ви допада. Нямаме стилови органичения, при нас ще научите общовалидни принципи за всеки стил музика, а лекторите ни ще ви покажат основни методи и подходи за композиция в избрания от вас жанр. Например как се прави характерен хип хоп бийт, какъв BPM да изберете за рок парче или как да пишете акорди за хаус трак. Ще деконструираме популярни парчета, които ви харесват, за да разучим от близо как са били създадени и как можем да постигнем близко до това звучене сами.

Как протичат уроците

Групите са малки – до 4-5 души, като по този начин успяваме да обръщаме достатъчно време на всеки един участник в курса. След всеки урок ще получите задача за самостоятелна работа, а на следващата ви среща с лектора ще получите обратна връзка и насоки. Освен това ще ви включим в затворена група за комуникация, където обсъждаме различни теми, споделяме ресурси и винаги ще има кой да отговори на въпросите ви.

Курсове на място в София

Хората от София и околностите могат да се възползват от присъствените ни уроци, които се провеждат в оборудвана класна стая, където всеки ученик разполага със собствена работна станция, включваща компютър, мониторни слушалки и аудио карта. Разбира се често ще влизате и в професионалното ни студио за звукозапис, референция и миксиране и ще се научите да боравите с наличните ни синтезатори, контролери, микрофони и други забавни машинки.

Онлайн обучение

Ако живеете далеч от София или просто предпочитате онлайн обучението, we got you covered! Без да преувеличаваме, голяма част от уроците ни се провеждат онлайн заради предпочитание на учениците ни. А предимствата са не малко:

  • На първо място, курса се провежда на живо през платформата ZOOM, която позволява споделяне на екран, но по-важното – споделяне на системно аудио. Тоест, ще можем да чуваме звука директно от вашия DAW, което в повечето подобни платформи не е опция.
  • Получавате запис от всеки урок, който можете да ползвате неограничено. Това е огромно предимство, тъй като информацията е много, а винаги е добре да можеш да се върнеш назад и да си припомниш нещо важно, което е казал лекторът. Тази опция съществува само при онлайн курсове ни и учениците споделят, че редовно преглеждат записите си – дори хора, които са завършили курсовете си преди повече от година.
  • Работите от комфорта на дома си – можете да сте на плаж, на планина или от балкона на баба ви. Все тая. Където и да се намирате, стига да имате приличен нет, можете да се включите в урока. Не губите време за път и не се разсейвате по време на курса.
  • Можете да дойдете и на живо – да! Често се случва наши ученици от други градове да пътвуат до София по една или друга причина и да вземат един или повече уроци на място при нас. Това, че сте в онлайн форма не означава, че не можете да дойдете и на академията при възможност.

През месец юни ще започнат няколко групи, а именно:

  • Начинаещи в Ableton Live – 1 група в София
  • Начинаещи в Cubase* – 1 група в София и 1 група онлайн
  • Начинаещи в FL Studio – 1 група в София

*Курсовете ни в Cubase са сертифицирани от Steinberg, тоест след завършване на курса ще получите международно признат сертификат, издаден от Steinberg.

** Курсистите ни получават отстъпка до 40% при закупуване на лиценз за Ableton и Cubase.

Ако се чудите каква е разликата между различните софтуери (DAWs) и кой би бил подходящ за вас, не се колебайте да се свържете с нас. Екипът ни ще ви консултира и ще организира вашият безплатен урок, на който да зададете въпросите си и да научите повече за програмата и всичко свързано с курса.

Индивидуално или групово?

В тази статия обръщаме внимание на предстоящите групови курсове, но винаги може да предпочетете индивидуални занимания. Освен, че графикът е гъвкав и съобразен с вас, програмата може да бъде адаптирана спрямо вашите нужди и ниво. Отново съществува опцията за присъствени и онлайн занимания, както и хибридна форма (микс между двете). Освен курсовете по продуциране, индивидуални курсове имаме в програмите по Миксиране, DJ-инг, Електрическа китара,Бас китара и синтезатори. Повече внимание на индивидуалните програми ще обърнем в следваща публикация.

Курсове от септември

Ако искате да се включите в групов курс, но предпочитате да мине лятото, възползвайте се от ранно записване за групи през септември. Пишете ни за да си запазите място, защото групите ще бъдат с ограничен капацитет.

Вашият коментар