Meet: DJ KokoSi

Здравейте, драги ми приятели. ☺ Казвам се Косара, а сценичното ми име e DJ KokoSi. Идеята ми дойде от миксирането 😉 на двата ми прякора – Коко и Коси и така се полуи един коктейл с привкус на кокос.

Интересна задача би било да кажа с какво се занимавам. Нека го кажем така – каквото ми е на сърцето, каквото ми подсказва интуицията – това правя. Иначе простият отговор е дигитален маркетинг, икономика, дизайн, плуване, фотография, поезия и вече с DJ-ing.  

Музиката винаги е била част от мен…прави всичко по-красиво, по-чувствено и по-позитивно. Но заветният момент дойде преди около година, когато за моя рожден ден, прекрасните ми приятелите подариха диджей конзола. Започнах да разучавам някакви техники за миксиране от YouTube, но усещах, че това е крайно недостатъчно.

За да твориш и за да се научиш ефективно е необходимо на човек вдъхновение и личен пример. В последствие си казах „Ако ще се захващам с това то нека да е както трябва“ и ръката на съдбата се намеси като по часовник. Случайност или не видях един от постовете на  DJ GroovY, който гласеше, че ще води курс в Sound Ninja. Приех го като знак и не след дълго станах курсист при вас и то с най-яките учители – DJ Stephane Love и DJ GroovY.

Истината е, че музиката винаги ми е била най-силното оръжие, тъй като чрез нея изразявам себе си, обогатавям културата си и ми помага с концентрацията. Обожавам да танцувам и с удоволствие опознавам нови стилове. 

Любими стилове…ами честно казано, каквото ми е на сърце в конкретния момент. За мен няма граници…като цяло любим стил ми е този, който може само с първия тон да ме накара мигновено да започна да танцувам. 

Именно и заради това се определям и като разнообразен диджей. Пускам Хаус, Афро, Хип Хоп, RnB, Латино, Регетон, Диско, Рок…наистина почти всичко.  Както за стиловете, така и за изпълнителите – от лудата жаба до Лана дел Рей. ☺

Обучението в Sound Ninja ми помогна да затвърдя желанието си да се занимавам с музика. Сякаш намерих своето място под слънцето. Първият път, като влязох, чух бийтове от едната от стаите и на лицето ми веднага се лепна една широка усмвика от едното до другото ухо. ☺ 

Проблемите, с които се сблъсквах, бяха чисто психологически. Постоянно си задавах въпросите „Къде си тръгнала да ставаш DJ“ „Ами, ако в крайна сметка нищо не се получи“ „Дали въобще ще се справя?“, но накрая взех правилното решение да счупя решетките на затвора, наречен “комфортна зона”. Участието в курса ми даде едно самочувствие, че все пак мога и се гордея, че не позволих на страховете да ме спрат. Престъпвайки прага на вратата на SoundNinja бях сигурна, че предстои едно пиключение.

Големи благодарности, адмирации и изключителна признателност изпращам към моите учители Dj Groovy и Stephane Love. Просто те са не само наистина страхотни професионалисти и виртуози в това, което правят, но и чудесни хора.

Начинът ми на пускане го определям като ‘Манджа с грозде’…даже мисля някой ден да го патентовам, защото твърде добре описва и живота ми хаха. Та това, което представям, са едни шарени миксове, които със сигурност ще ви накарат да се раздвижите.

Трудно да предвидя какво ми предстои, но мога да кажа, че ще се радвам скоро време да се засечем на някое мое участие. А това, което със сигурност знам, че ми предстои, е часове наред на селектиране на музика, миксиране и неспирни упражнения. 

В Soundcloud страницата на DJ KokoSi можете да чуете последните й миксове. Последвайте я и в Instagram.за бърза връзка и букинг!

Вашият коментар