Meet: Bingou

Представи се.

Казвам се Богдан Кирилов а.k.a. Bingou, на 17 години от Варна. Занимавам се с музика и от скоро инженерствам в тази сфера 🙂

Как, кога и защо започна да се занимаваш с музика? 

Идеята да се занимавам с музика се зароди още когато бях на 11 години. Реално започнах на 13, защото беше по-забавно от часовете по математика, а в последствие открих, че процесът при създаването на проекти си има свой собствен чар.

Започнах да се занимавам по-професионално когато бях на около 16 години, а цените във Варна за микс и мастър се вдигнаха драстично. Един проект евентуално с клип излизаше твърде скъпо за момче едва на 16. Спестявах, но с времето песните и идеите, които исках да запиша остаряваха, а новите ставаха по-добри от предишните и те си оставаха в сянка. 

Предполагам схващате идеята, че ако имаш песен, която е супер сега, но не можеш да я направиш, след година, когато ще можеш да си я позволиш вече ще си на друго ниво.

Кои са любимите ти стилове и изпълнители и  какво влияние са оказали те върху музиката ти?

Харесвам Hip-Hop, Alternative Hip-Hop, Trap. От живите изпълнители – Santa Fe Klan , Xassa, Bodiev, Lefty SМ.

С какво ти беше полезно обучението в Sound Ninja?

Причината да запиша онлайн курса по Миксиране с FL Studio от части съм я казал във въпрос 2. Но освен, че стигнах до решението, че ако сам не си правя нещата няма кой и как, искам и да помагам на достъпна цена на тези, които се сблъскват със същите същите проблеми. Новите знания, които придобих с помощта на лектора ми Явор Зографски ми помагат страшно много и вярвам, че и аз ще бъда полезен на прохождащи хора в сферата.

Намерете Bingou навсякъде: linktr.ee/xbingou

Чуйте и вижте последните два трака на Bingou.

Вашият коментар