Meet: VXKSO

Представи се: как се казваш и с какво се занимаваш? 

Казвам се Виктор (vxkso) и се занимавам с продуциране, микс и мастеринг.

Как, кога и защо започна да се занимаваш с музика? 

Започнах да се занимавам с музика някъде около 7-ми клас като първото ми докосване до тази сфера бяха уроците ми по китара, на които се задържах година. След това в 10-и клас се „запалих” по FL Studio и бийтове. От тогава това се превърна в моята страст. Купих първия си микрофон и заедно с него започнаха да идват хора, които имаха идеи и се опитвахме да създадем нещо яко. Това продължава и днес (5 години по-късно), но броя на хората, с които работя са много повече ☺. Това ми доставя огромно удоволствие!

Кои са любимите ти стилове, изпълнители и  какво влияние са оказали те върху музиката ти?

Харесвам  всякакъв стил музика, освен чалга :D. Артистите, които ме вдъхновяват са прекалено много, но в това число влизат доста old school изпълнители от българската и западната сцена! Например 2pac, Eazy-E, 50Cent, Bisollini, Atila и тн.

С какво ти беше полезно обучението в Sound Ninja? С какви проблеми сблъскваше преди да дойдеш в академията нас и как участието в курса ти помогна да ги преоодолееш? 

Обучението ми беше супер полезно! Най-важното, което научих, бе компресирането на вокалите. Никога преди не съм разбирал настойките на компресора и как работят.

Разбрах също как е правилно да подреждам плъгините в микс чейна, как да работя правилно с EQ, как да подготвя един трак за мастър и как да мастерирам! Както и много различни трикове!

Разкажи ни за произведението, което представяш и вдъхновението зад него?

Представям ви един трак, който си мислех, че не си заслужава. Уви, успях да го покажа на човек от чужбина, който има доста развит канал за такъв тип музика, хареса му и го прикачи в профила си.

Успях да събера около 60 000 слушания, което за мен беше „УАУ”. Казах си, че това е само началото!

Какво ти предстои?

Имам доста големи планове, като първият от тях е да си наема помещение, което да превърна в студио. Вече знам доста за необходимата техника и звукоизолирането и се надявам да се справя!

Ето го и трака на VXKSO – Boosted!

Последвайте VXKSO в Youtube, Spotify и Instagram.

Вашият коментар