Meet: Dj Rodriguez

Meet: Dj Rodriguez

?Кой си ти и за какво се бориш

Казвам се Радостин, накратко Радо. Наскоро приятели ме прекръстиха на DJ Rodriguez, заради едно предстоящо събитие и доста влияния от Испания и Латинска Америка. 

Как, кога и защо започна да се занимаваш с музика?

В гимназията се изявах като MC, имах няколко записа и участия с една група. След това постепенно преминах към другия елемент и застанах зад пулта. Музиката никога не е била фон. 

Кои са любимите ти стилове, изпълнители и какво влияние са оказали те върху сетовете ти? 

На първо място Hip-Hop, също така R&B и Funk. Трудно ми е да избягам от класическия boom bap. Всяка година преобладават различни влияния, но Evidence винаги e #1 в плейлистите. 

С какво се занимаваш извън музикалното ти амплоа?

Заместник директор съм в една компания в BPO сектора. Поддържам www.blackouthiphop.com с ежедневни ъпдейти на най-новото от хърватската и международна Хип-Хоп сцена. Все повече време прекарвам на колело. 

Представи ни с няколко думи сета, който ще чуем по-надолу?

Много хора казват, че в днешни дни не се издава качествен Hip-Hop зад океана. След консултация с Rawland съм включил основно тракове от 2017, за да опровергаем такива мнения. 

Какво ти предстои?

Подготвям нов микс с подбрани бийтове на един от най-недооценените продуценти от 90-те, Nick Wiz. Очаквам и един сет в латино бар с една позабравена селекция от Latin Hip-Hop, Chicano Rap & Reggaetone. 

Какво е Sound Ninja за теб?

R. Още на първия урок Rawland ми отвори очите и разбрах колко много имам да уча. Sound Ninja ми върна обратно страстта към грамофоните и ме откъсна от натрупания стрес.  

Нещо за финал?

Благодарности на Rawland за безценните съвети и споделения опит. За мен беше огромно удоволствие. Голяма част от dj-ите в страната имат нужда от спешен Sound Ninja курс.

Последвайте DJ Rodriguez в Soundcloud и Mixcloud.

Ето и сета, който подготви специално за нас: