Meet: Obraz

Ивайло Сергеев – Obraz завърши курса за начинаещи с Ableton Live и споделя с нас музиката, върху която работи.

Кой си ти и за какво се бориш?

Здравейте, аз съм Ивайло и като цяло правя опити да се изразявам чрез изкуството.

Как, кога и защо започна да се занимаваш с музика?

Музиката от доста години е част от живота ми, откакто се помня си барабаня ритми с пръсти или длани, също така от доста години скришно си бийтбоксвам. Иначе преди 4-5 години се записах за кратко на уроци по барабани и в последствие миналата година записах курса по музикално продуциране с Ableton Live в Sound Ninja Academy.

Кои са любимите ти стилове, изпълнители и какво влияние са оказали те върху продукцията ти?

През годините съм преминал през какви ли не стилове, но със сигурност хип-хоп, трип-хоп, дръм&бас си остават предпочитани от мен. Харесвам също и експерименталната музика, индустриалното звучене и като цяло музиката да има доволно количество ударни инструменти.
Както и със стиловете, през годините съм имал различни фаворити като изпънители, но мога да отлича Amon Tobin – със сигурност мога да кажа, че е един от хората повлияли силно върху виждането ми за музиката и експериментирането с нея, Jam Baxter, Verb T и доста други от UK хип хоп сцената, тук трябва да вкарам и Shpongle и 1200 Micrograms, силно резонирам с музиката им. Има още много, разбира се.

С какво се занимаваш извън музикалното си “амплоа”?

Занимавам се с програмиране, но съм завършил геология и като цяло съм фен на науката. Също така от доста години щракам снимки.

Кажи две думи за парчето, което ни представяш.

Това демо е част от по-голям трак, върху който работя от няколко месеца и малко съм го зарязал недовършен, надявам се не за дълго ;D Концепцията ми за трака е да предаде ритъма и усещането за навлизането и разигравaнето на битка, от различни гледни точки. Един вид като саундтрак. Не съм сигурен дали съм се справил с предаването на това, което ми е в главата, но се надявам поне до някъде да съм го постигнал : )

Какво ти предстои?

Надявам се още много часове пред Ableton, учене и развиване, и живот и здраве курса за напреднали.

Какво е Sound Ninja за теб?

Sound Ninja ми предостави възможността да навляза в света на музиката, не само като слушател, нещо което за мен е мечта от много години. За мен музиката е начин за изразяване на съзнателните и несъзнателните ни реакции към обкръжаващия ни свят/реалност/вселена, така както и всички форми на изкуство, и го виждам като естествено продължение за мен в тези си търсения. В този ред на мисли, благодаря на екипа на Sound Ninja за страхотното отношение и предоставената възможност!

________

Чуйте песента “Phantom march” на Ivaylo Sergeev – Obraz и не забравяйте да го последвате в Instagram и Soundcloud, за да не изпускате новите му неща.

Вашият коментар