Meet: Васил Краев

Представи се

Казвам се Васил Краев ☺ Занимавам с продуциране и миксиране. 

Как, кога и защо започна да се занимаваш с музика? 

От…да речем 2001 година се занимавам с рап. С брат ми Иван Краев създадохме групата Добри Момчета. Конкретна причина нямаше. Може би тийнейджърски брътвеж, но  обичахме и все още обичаме този стил и искахме също да творим в тази посока.

Кои са любимите ти стилове, изпълнители и  какво влияние са оказали те върху музиката ти?

Страшно много са. Както казах…в началото бе рапът, но не само той. От ранна детска възраст си бях меломан и слушах всичко, което ми харесва. Стиловете, които оказват и са оказвали влияние са фънк, соул, R&B, блус, дори поп, дори рок и какво ли още не. Голямо влияние на стила ни тогава оказаха Майт и Фед. Техният рап беше нашият учебник и имахме щастието да работим по първото си парче с Димитър Ганчев – Майт, който и до ден днешен вдъхновява с работата си.

Как разбра за Sound Ninja и какво те накара да запишеш курс при нас?

Разбрах от приятели и се записах, защото винаги съм бил зад микрофона, но ми беше интерено какво се случва и зад пулта. Групата Добри Момчета някак се изчерпи, но рапът на брат ми не. Реших да се запиша, за да мога да продуцирам, записвам и смесвам неговите песни. 

С какво ти беше полезно обучението в Sound Ninja?

Обучението в Sound Ninja ми помогна много, защото преди това нямах почти никаква пракическа представа  от работата с DAW и по – конкретно Ableton. С помощта на Христо Рачев и Божидар Василев (Trombobby) научих доста и продължавам да уча. Успях да придобия и повече сигурност и решителност в работата си.

Разкажи ни за произведението, което представяш и вдъхновението зад него? 

Проектът, върху който работим се казва GHO$T. Говоря в множествено число, защото работим в екип заедно с брат ми Иван Краев, които прави и визуализациите по проектите и участва пряко в музикалната продукция. 

Последното произведение „То И Без Т’ва”, смесвахме заедно с Trombobby в процеса на обучение „Миксиране за начинаещи”. Вдъхновението е изцяло на GHO$T, който избра музиката и изигра четири различни характера в песента. В последствие с няколко акорда на китара се случи и проектът „Светът Е Малък”. Решихме, че двете песни си подхождат и могат да бъдат пакетирани в нещо като макси сингъл.

Какво ти предстои? 

Освен нов сингъл, предстои да науча още повече в сферата на продциране и миксиране. Както може би знаете, този процес е безкраен 🙂

Намерете GHO$T в Youtube, Spotify и Instagram.

Вашият коментар