Понеделник с Марто

Новости от сферите на музикалните технологии и индустрия от Мартин Николов

Здравейте на всички, аз съм Марто и в този блог ще споделям с вас по няколко интересни новини от света на музиката. Всяка седмица ще публикувам по 3 новости от сферите на музикалните технологии и индустрия, като също така накрая на всеки блог пост ще добавям и по един албум/EP/микстейп, намерен из “дълбините” на музикалната платформа Bandcamp.

 

SampleScience с безплатна емулация на 606.

 

Явно тази година не е била чак толкова лоша за drum машината TR-606, започвайки с хардуерния reboot от Behringer с името RD-6, който излезе този август и включвайки обновената версия и на Roland – дръм машината TR-06. Изглежда сега е ред и на компанията SampleScience, които обявиха своята безплатна VST версия на легендарната дръм машина, която може да бъде свалена от техния уеб сайт. Koncept 606 е 64-битов плъгин, който за момента работи само на Windows и включва семпли от оригиналната дръм машина, както и multi-LFO, room reverb, high-pass/low-pass филтри и amplitude range контроли.

 

 

Нов експресивен вокален плъгин от Klevgrand.

 

Новият плъгин на Klevgrand, носещ името Pipa е експресивен плъгин емулиращ човешки глас и въпреки че не може да се очаква напълно точна имитация на пеене и глас, плъгинът предоставя максимално органичен музикален звук и съдържа хиляди wavetables извадени от семплирани истински вокални звуци. Динамиката, височината и формантите могат да бъдат променяни и модулирани посредством LFO, а включените аудио ефекти включват reverb и емулация на различни стаи. Плъгинът е достъпен за PC и Mac на начална цена от 25 долара.

 

 

DriveShaper на Cableguys достъпен безплатно

 

Определян като перфектният инструмент за добавяне на distortion, DriveShaper на Cableguys разполага с 10 различни distortion алгоритъма, всеки от които различни параметри, както и възможността за автоматизация на ефектите, чрез вградената опция за автоматизираща графика вътре в плъгина. Също така DriveShaper е мултибанд плъгин, което означава, че ще можете да ефектирате по различен начин високите, средните и ниските честоти. В момента плъгина е безплатен за всеки с достъп до акаунт в сайта на Cableguys, а потребителите на Plugin Boutique ще могат да го свалят, използвайки промоционалния код zn1v9.

 

_____________

Bandcamp албума, който съм избрал за тази седмица е Suite for Max Brown на Jeff Parker, който ще откриете тук: https://intlanthem.bandcamp.com/album/suite-for-max-brown

 

Вашият коментар