Meet: Ellie

Елица Иванова a.k.a Ellie е завършила курса по музикално продуциране в Sound Ninja и създава авторски техно парчета, както и DJ сетове.

Кой си ти и за какво се бориш?

Приятно ми е – Елица. Началото на 2020 година започнах да правя музика, която качвам главно в SoundCloud канала ми, а също и в Spotify. Средата на годината преоткрих също и миксирането на тракове, затова в  SoundCloud канала ми, може да открите също и диджей сетове.

Как, кога и защо започна да се занимаваш с музика?

От музикално семейство съм, така че – музиката ми е в кръвта.  Въпреки че никога не съм се занимавала професионално с музика, като ученичка често съм имала вокални изяви на сцената. Последните години преоткрих любовта си към електронната музика. Първоначално имах желание да се науча да миксирам, но стана така, че разбрах за Sound Ninja и донякъде на шега реших да се запиша на курса по Музикално продуциране с Ableton Live за начинаещи. След като се научих да правя завършени тракове, се почувствах пълноценна и през останалото време, когато не творя, имам чувството, че нещо ми липсва.

Кои са любимите ти стилове, изпълнители и какво влияние са оказали те върху продукцията ти? 

Никога не съм се ограничавала откъм стилове музика. Харесвам както народна музика, така и класическа, рнб, хип-хоп, поп, рап, техно, амбиент. Музиката, която аз правя, бих определила като техно/експериментална с амбиент и транс  мотиви. Диджей сетовете ми са или с дийп техно, или с по-индустриално и дарк звучене, а някои и смесица от всичко това. Обичам да експериментирам. На хората, които са решили да се занимават с музика, препоръчвам да прочетат книгата „Making Music. 74 Creative Strategies for Electronic Music Producers”. Нещо, което научих от книгата, е че слушането на различни стилове музика е част от творческия процес. Също така е хубаво да наблюдаваме и звуците от заобикалящата ни среда: шум от коли, вятър и каквото се сетите. В своите проекти например, много често записвам звуци и после ги обработвам в Ableton. Освен да правя електронна музика, се случва да чуя отнякъде някакъв рнб бийт, или нещо подобно и само като го чуя и текстът идва мигновено в главата ми, и почвам да пея. Например, наскоро един приятел ми прати свой бийт и веднага като го чух се записах, след което направих миксинг и мастеринг.

С какво се занимаваш извън музикалното си “амплоа”?

Работя като Маркетинг специалист, в мултинационална компанията за производство на периферия.

Кажи две думи за парчето, което ни представяш?

Интересното за него е, че го записах най-бързо от всички – за два дни, а всъщност ми е любимто. Когато го слушам сякаш се нося из времето и пространството.

Какво ти предстои?

Съвсем скоро ще пусна нов диджей сет в SoundCloud, който ще бъде динамичен и танцувален. Също така работя и по свои тракове, които поетапно ще започна да споделям.

Какво е за теб Sound Ninja? 

Sound Ninja дава възможност на всички нас, които искаме да се занимаваме с музика да сбъднем тази своя мечта. Sound Ninja организират също и Уебинари. Лично аз присъствах на един изключително ползотворен с Иван Шопов.

Финални думи?

Благодаря на Sound Ninja за поканата. Благодаря на целия екип, за всички техни съвети и изобощо за начина, по който предоставят толкова много ценна информация, за толкова кратко време.

______

Чуйте сингъла „The Never Ending Groove“ в Spotify и Soundcloud и последвайте Ellie във Facebook и Instagram, за да не изпускате новите ѝ неща!

Вашият коментар