Meet: DJ Mmm…

Запознайте се с творчеството на Мирослав Иванов a.k.a DJ Mmm…, завършил курса ни по Музикално продуциране за начинаещи.

Кой си ти и за какво се бориш?

Здравейте, нинжи!

Аз съм Миро или познат в моите си среди като „Миро Денсъ“ 🤣, а иначе в новото си амплоа като DJ и продуцент съм DJ Mmm… Прозвището „Ммм…“ свързвам най-вече с това, което би си казал, като чуеш моята музика: „Ммм… прекрасно… Ммм… чудесно…“

Как, кога и защо започна да се занимаваш с музика?

С музика (създаването й) започнах от скоро, съвсем ей така… Това беше хобито, с което исках да се занимавам вече малко на по-професионално ниво.

Иначе съм меломан от малък, по цял ден съм гледал музикална телевизия Mtv и бях супер впечатлен от всичко. Моето семейство не са музиканти, но са хора, които докато бях малък организираха семейни срещи с приятели тип вечеринки с много музика и обстановка, с която хората да се забавляват. Баща ми си правеше нещо като цветомузика в къщи и беше голям маниак на хубавия звук. Винаги в къщи е било голям купон, не само на празниците. И така, увлечен от слушането на хубава музика, минах през всички стилове… буквално… нищо не ми е чуждо.
Малко по малко се насочих към латино музиката и културата т.к. бях, станах и активен танцьор – преподавател в тези стилове. Постепенно се зарибих, както се казва- яко.

Кои са любимите ти стилове, изпълнители и какво влияние са оказали те върху продукцията ти? 

Любими ми стилове са много- от метъл до определени попфолк ритми… но основното ми предпочитание са величия в латино музиката като Marc Anthony, Tito Punte, Hector Lavoe, Willie Colon и други. В последствие започнах да се ориентирам в един по-конкретен стил музика- Kizomba, Zouk bass, Taraxxo. Такива ми станаха и основните стилове в миксирането ми като DJ. Оттам започва и кариерата ми като такъв. Канен съм на почти всички събития в България и на доста такива в нашите среди в чужбина, където не спирам да се радвам на някаква популярност. 😋🤣

С какво се занимаваш извън музикалното си “амплоа”?

Аз съм икономист по професия и образование, но кръвната ми професия е танцовата ми. Занимавам се с преподаване повече от 20 години. По стечение на обстоятелствата засега малко поспрях това и съм се отдал изцяло на музикалното си развитие.

Кажи две думи за парчето, което ни представяш?

В интерес на истината имам много парчета които мога да ви представя, но ще ви насоча вниманието към едно специално за мен… Те и другите са много специални, но… това е супер специално. Казва се „Heaven“ и е типично slow jam urban kizomba парче, което може да те отведе на специални места зависи с кого си, как и при какви обстоятелства го слушаш…

Какво ти предстои?

Престои ми да стигна едно огромно количество тракове, защото това за мен е много важно като в танците- колкото повече практикуваш рано или късно се получава това, което искаш. Искрено се надявам да успея в музикалното си поприще и да имам насреща освен удовлетворение от работата си, но и да мога да накарам повече хора да си кажат: „Ммм… прекрасна музика!“. Знам, че пътят е дълъг, но аз съм упорита зодия и ще се справя!

Какво е за теб Sound Ninja? 

За мен Sound Ninja е стъпката напред в моето бъдеще. Това е, когато ти трябва клечката, която да запали пламъка в теб… Когато ти е било нужно да се преоткриеш в една насока, която сякаш се е криела дълбоко в теб… Трябва само да повярваш… Да слушаш внимателно преподавателите си и да знаеш, че под откритото небе има място за всички… Така че съм с огромна благодарност към Нинжите, които ме преоткриха и ми дадоха този огън и най-вече знания… и вярата, че мога…

Финални думи?

Нека новата година е наистина нова за всички, по-добра, по-успешна и да е изпълнена с много, ама много поводи за усмивка… вяра и надежда… Старата ни взе много… на мен в личен план адски много… но сякаш човек, като се събуди всяка сутрин му се дава шанс, който трябва задължително да се ползва… Така че дерзайте, създавайте и бъдете щастливи!

______

Чуйте парчето на Мирослав Иванов a.k.a DJ Mmm… „Heaven“ в платформата на Spotify или Soundcloud. Последвайте го и в YouTube, Facebook и Instagram, за да не изпускате новите му неща.

 

Вашият коментар