Meet: Dimitar Petrov

Димитър Петров в завършил курса по Музикално продуциране за напреднали в Sound Ninja и издаде ново хаус, тек хаус парче.

Кой си ти и за какво се бориш?

Аз съм Димитър Петров от Бургас, боря се да представям качествена музика на хората без да изневерявам на себе си.

Как, кога и защо започна да се занимаваш с музика?

Още от ранна детска възраст започнах да се вълнувам от музиката, като с годините тя започна да става все по-голяма част от живота ми. В началото, разбира се, нямах ясно изразен музикален вкус и стил и слушах всичко, което ми харесваше, но сякаш винаги електронната музика се открояваше. И така колкото повече растях, толкова повече се интересувах от историята на електронната музика, събитията, диджеите и всичко свързано с нея.  На 14 години получих първата си диджейска техника. Така се зароди мечтата ми да бъда диджей, а и някога и продуцент.

Сега след повече от 10 години действащ диджей, а от скоро и продуцент, смея да твърдя, че не съм спрял да следвам мечтите си и до днес.

Кои са любимите ти стилове, изпълнители и  какво влияние са оказали те върху продукцията ти?

Любимите ми стилове в електронната музика са дийп хаус, тек хаус, соулфул хаус и класически хаус. Също така обръщам много внимание на електрониката и техно музиката. Музикалният ми вкус не се ограничава само с електронна музика, голям почитател съм също и на фънк, соул и диско. Хората, чрез които успях да изградя моят хаус вкус и да ме вдъхновят не само като диджей, но и като продуцент, са Frankie Knuckles, Robert Owens, Kerri Chandler, Larry Heard aka Mr.Fingers и много други. Всички диджеи, продуценти и музикални формации, които съм слушал и все още слушам ми дадоха най-важното качество – да имам отношение към музиката. Това се опитвам и аз да предам на хората.

С какво се занимаваш извън музикалното си “амплоа”?

В свободното си време, всичко около мен отново е музика. Обичам да колекционирам грамофонни плочи от всякакви стилове и да комуникирам с други колекционери, за обмяна на опит, плочи и всичко друго.

Кажи две думи за парчето, което ни представяш.

Парчето ми Systems се зароди още по времето на курса ми в Sound Ninja. Стилистиката на сингъла е хаус, тек хаус и се радвам, че успях да достигна точно това звучене. Официалния релийз беше на 21.02.2022 г. за испанския лейбъл Crazy Show Records.

Какво ти предстои?

Освен предстоящите ми ангажименти като диджей, смятам да продължавам да работя усилено в студиото и да продуцирам музика, която да достига до все повече хора.

Какво е Sound Ninja за теб?

Sound Ninja за мен е една страхотна идея и място, в което получаваш много знания, насоки и отношение към музиката и всичко свързано с нея. Там се запознах със страхотни хора като моят лектор Божидар Василев (Trombobby), на когото искам да благодаря за всички знания, които имам.

Финални думи?

Благодаря на всички замесени в идеята Sound Ninja, бъдете все така готини и всеотдайни в това, което правите!

________

Чуйте последното парче на Dimitar Petrov – Systems и не забравяйте да го последвате във Facebook, Instagram, Soundcloud, Mixupload, за да не изпускате новите му неща.

Вашият коментар