Meet: Distant Fusion

Distant Fusion или Душан Йованович е Drum&Bass продуцент от Черна гора, който живее в София и завърши курсове по продуциране и китара при нас. Той ни представя дебютното си EP “Along the Way”.

Кой си ти и за какво се бориш?

Поредният човек, който се опитва да намери мястото си  в този Свят.

Как, кога и защо започна да се занимаваш с музика?

Любовта и страстта ми към музиката се появиха още в ранните години от живота ми, когато започнах да се интересувам от рок и метъл. Това беше и причината да искам да се науча да свиря на китара… и веднага щом се захванах с това, всичко, което исках беше да попивам още и още знания. И така тази страст процъфтяваше и нарастваше през всичките ми тийнейджърски години до зряла възраст, когато започнах да пиша свои собствени песни и открих, че напредвам в този процес много бързо. Развивайки способностите си, започнах да проявявам желание да се науча как да записвам песните си и да опозная продуцентската част от процеса. Любопитството ми ме доведе в музикалната академия Sound Ninja, където се научих да продуцирам.

Кои са любимите ти стилове, изпълнители и какво влияние са оказали те върху продукцията ти? 

Слушам различни жанрове и стилове музика- от реге, блус, хард рок до Drum and Bass. А що се отнася до продуценти, които са ме вдъхновявали в създаването на D&B музика, това са  Calibre, Lenzman, LSB, Camo&Krooked и много други.

С какво се занимаваш извън музикалното си “амплоа”?

От много години работя в Рекламна агенция и по-конкретно се занимавам с Дигитален маркетинг.

Кажи две думи за албума, който ни представяш?

Дебютното ми EP  ‘Along The Way’ е комбинация от различно звучене  и стилове, по-които съм запален- както акустична, така и електронна музика, та крайният резултат се оказа Liquid Drum & Bass EP. Името на албума представя всички тези години от моето музикално пътешествие, повлияно от огромното разнообразие от различни жанрове, което води до създаването на моя проект, наречен ‘Distant Fusion’, който се надявам да ви хареса и да предизвика вашия интерес. 🙂

Какво ти предстои?

Вече имам няколко завършени трака, които чакат да бъдат издадени. Също така планирам да направим колаборация с други изпълнители и продуценти за някои бъдещи проекти.

Какво е за теб Sound Ninja? 

Силна общност на съмишленици, които се наслаждават на това, което правят и безкористно споделят своите знания с другите.

Финални думи?

Надявам се всички да сте добре през дългата зима, която предстои, да слушате и да правите хубава музика!

______

Намерете албума „Along the Way“ на Distant Fusion във всички музикални платформи и последвайте Душан във Facebook и Instagram.

Вашият коментар