Meet: Angelie

Ангелина Сапаревска – Angelie е само на 14, завърши курса по Музикално продуциране в Cubase и вече записва и продуцира сама музиката си.

Кой си ти и за какво се бориш?

Аз съм Angelie и се боря за изкуството и красотата. В наше време малко хора забелязват колко важни са тези две неща. Искам да поема щафетата и един ден да я предам на някой друг.

Как, кога и защо започна да се занимаваш с музика?

Когато бях на пет започнах да ходя на уроци по пиано. То стана голяма част от живота ми и не можех да си представя ежедневието ми без него. Реших, че искам да се занимавам с това професионално и се явих на изпит в музикалното училище, когато бях на осем. Това е най-доброто решение, което съм взимала някога. На девет години започнах да свиря на тромпет и да ходя на уроци по пеене. На десет започнах да композирам. Вече съм издала пет мои авторски песни.

Кои са любимите ти стилове, изпълнители и какво влияние са оказали те върху продукцията ти?

Музиката, която слушам е много далеч от песните ми. Харесвам метал, пънк и cybergoth. Мисля, че в бъдеще бих се опитала да създам нещо в някой от тези стилове но в момента се придържам към джаза.

С какво се занимаваш извън музикалното си “амплоа”?

Когато не създавам музика слушам музика. Невъзможно е да се отделя от нея. Като всяко 14-годишно разбира се, уча, чета, грижа се за себе си и се опитвам да излизам с приятели, когато намеря време.

Кажи две думи за парчето, което ни представяш.

Песента ми “Тайни сълзи” е може би най-любимата ми песен, която aз съм писала. Много харесвам текста. Излях си душата в него. Надявам се слушателите да разберат значението му или да открият свой начин за разчитане. Всъщност това е първата песен, която съм създавала сама дигитално. Беше ми много забавно да записвам различни инструменти сама вкъщи.

Какво ти предстои?

Предстоят ми още много проекти. Наближава и изпита ми по пиано, за който се подготвям. Записах песен в електронен стил в колаборация с Николай Берберов – Бебо, която планирам да пусна в моя YouTube канал през септември. Скоро ще запиша новата ми авторска песен, с която спечелих конкурс за авторска музика. Ще можете да я чуете декември месец. Много бих искала през новата учебна година да започна да концертирам и да се запозная с нови хора, с които да си помагаме и да вървим напред.

Какво е Sound Ninja за теб?

Аз съм инструменталист, който за пръв път се потопи в дигиталната сфера на композирането в Sound Ninja. Много съм благодарна, че моят учител беше Христо Рачев, който винаги ми помагаше, когато имах въпроси. Надявам се с времето да стана по-активна част от обществото на Sound Ninja.

________

Чуйте песента “Тайни сълзи” на Angelie и не забравяйте да я последвате в Instagram, Facebook и Youtube, за да не изпускате новите ѝ неща.

Вашият коментар