Meet: Sercan Kaya

Sercan Kaya е техно продуцент от Турция, живеещ и творящ в София, България.

Кой си ти и за какво се бориш?

Човек, който преследва мечтите си. В ограниченото време на човешкия живот се старая да реализирам мечтите си, в противен случай животът не си струва.

Как, кога и защо започна да се занимаваш с музика?

Още от детството ми музиката е един от основните ми приоритети. Винаги съм се вълнувал от това как се създава музиката, но едва преди 2 години започнах да се занимавам с продуциране.

Кои са любимите ти стилове, изпълнители и какво влияние са оказали те върху продукцията ти? 

Определено любимият ми стил е техно. Без съмнение любимите ми местни диджеи са Методи Христов и Павел Петров, освен това Stereo Express от Белгия и Space Motion от Сърбия.

С какво се занимаваш извън музикалното си “амплоа”?

Имам строителна компания в София, България. Уча в два университета – последна година Строителство и Биснес Мениджмънт. Освен това участвам във фитнес състезания. А когато имам свободно време, обичам да експериментирам в кухнята.

Кажи две думи за парчето, което ни представяш?

Преди 3 месеца издадох “Thoughtless”, което за винаги ще остане специално парче за мен. Кръстих го  така, заради динамиката на мелодиите, които използвах. Преди около 2 месеца излезе и “Namaka”, което вече достигна над 10K слушания в Spotify. Докато правих трака имах усещане за пространство и връзка със синия цвят, оттам дойде и името. Намака е по-малката и по-близка луна на планетата-джудже Хумнеа, кръстена на Nāmaka, богиня на морето от хавайската митология и една от дъщерите на Haumea. Миналия месец издадох и последното си парче “Himba”, вдъхновено от древните племенни ритуали в Африка.

Какво ти предстои?

Да правя още музика и да се развивам. Винаги съм вярвал, че всяко нещо в живота ни се появява в правилния момент. Целта ми за 2021 година е да създам албум и мечтая да го издам за някой от любимите ми лейбъли.

Какво е за теб Sound Ninja? 

Sound Ninja е толкова професионално и високо образователно място. Запознах се с много талантливи артисти, от които получавам feedback за музиката ми, което е изключително важно за един продуцент. Това е мястото, където научих какво е “kick” или дори “нота“. Преди това нямах никакви познания по музикална теория, бях просто слушател.

Финални думи?

Не става въпрос за жанрове, партита, видеоклипове или продуциране, музиката е начин да се чувстваме свободни. Надявам се животът ни винаги да е изпълнен с музика.

______

Чуйте парчетата на Sercan Kaya в Spotify , в Soundcloud или в YouTube. Не забравяйте да го последвате в любимата ви музикална платформа, за да не изпускате новите му неща! ТУК можете да откриете и неговия Instagram профил.

 

Вашият коментар