Meet: Цветелин Донов

Цветелин Донов е завършил курса по Миксиране за напреднали в Sound Ninja с лектор Димитър Ганчев.

Кой си ти и за какво се бориш?

Казвам се Цветелин Донов. Приятелите ми казват Цеко. Харесвам доста стилове музика, но главно се занимавам с рап. Вокали, инструментали, обработка, интересен ми е целият процес. Боря се за по-добър звук в кратки видеа, които започнах скоро – audio experience.

Как, кога и защо започна да се занимаваш с музика?

Ще пропусна детските истории с двата касетофона и държането на дезодорант пред огледалото и стигам до първите скайп песни на 14-15г. Като станах на 16г. приятелите ми  подариха за рождения ден първия динамичен микрофон и се разцепвах на домашната уредба (sm58, голям рожден ден, МЕРСИ). На 17г. на едно рап парти в Плевен имаше open mic и тогава за пръв път порапирах пред повечко непознати (голям адреналин). След open mic-a, единият от участниците MC ATANAS от PSC, на които бях фен ми каза:

„Не ти хванах името, но римите ти не са лоши. Имаме студио, утре сме там, ако искаш ела.“

След което не спах цяла нощ от кеф, сутринта взех последния си инструментал и събрах една китка от няколко незаписани текста. Когато отидох до студиото се запознах и с останалите. За пръв път видях как се правят скречове благодарение на DJ Jeff Cut – Миро, който наскърца някакви неща върху моя бийт. Когато влязох в кабинката да записвам и си сложих слушалките, не можех да повярвам колко яко се чувам и чувствам. Точно този момент смятам, че е най-подходящият за „начало“.

Кои са любимите ти стилове, изпълнители и  какво влияние са оказали те върху продукцията ти?

Всеки месец този въпрос ще има различен отговор. За това просто ще кажа последните няколко песни които си пускам: Mountain Sunlight – Jazz Liberatorz ft. Mos Def, Guru – Keep Your Worries, Chuck D – Give We The Pride ft. Mavis Staples. Влияят ми перфектно.  Подкрепям и всички български изпълнители без значение в кой стил са. Често слушам и собствените си парчета. Все пак са си за мен. Например: „Денят е съвършен“ със Зуза.

С какво се занимаваш извън музикалното си “амплоа”?

До скоро сглобявах тонколони за концерти, но след всеизвестните факти последната година вече не сглобявам, защото концерти липсват. В момента работя в една телевизия.

Кажи две думи за парчето, което ни представяш.

Всички, които участват в парчето са свързани с нинджите.

Какво ти предстои?

Не знам и това е най-интересното.

Какво е Sound Ninja за теб?

Изненада, която хем съм си представял, хем не ми се струваше реално в началото.

Финални думи?

Беше ми приятно. Поздрави на всички, които са ми помагали. Проверете: Taking heed, Chaz’n’Byanka, D-mo, Nastie, A.S.D.

____

Вижте клипа и чуйте парчето „Do me a favor“, в което всички участници са съученици на Цветелин Донов от курса по Миксиране с Димитър Ганчев. Не забравяйте да последвате Цеко във Facebook и YouTube, за да не изпускате новите му неща.

Вашият коментар