Sound Ninja – единственият Steinberg Certified Center в България

Някои от вас помнят, че през 2019 Христо Рачев се сертифицира към Steinberg и стана единственият към момента Steinberg Certified Trainer в България. Две години по-късно, в началото на 2021 година, получихме сертификация и на академията и вече официално сме Steinberg Certified Center.

Какво всъщност означава това?

  1. В Sound Ninja можете да се научите да работите с Cubase от сертифициран преподавател, както и да използвате хардуерни продукти на компанията
  2. Програмите по Музикално продуциране и Миксиране (начинаещи) в Cubase са одобрени и признати от Steinberg
  3. Учениците, завършили някоя от програмите ни в Cubase, получават международно признат сертификат
  4. Учениците ни могат да се възползват от преференциални отстъпки при закупуване на софтуер и хардуер на Steinberg

Защо сертифицирането е важно?

В Sound Ninja вярваме, че най-важното за професионалното развитие на нашите ученици са техните реални умения, натрупани знания и усърдна работа. Както споделихме в статията ни за ролите за аудио специалисти в гейминг индустрията, работодателите във всяка една сфера гледат основно портфолиото на кандидата, но доста често се изиксва и „доказателство“ за квалификацията.

Без да омаловажаваме висшето образование и Българските университети, смеем да твърдим, че международния сертификат от Steinberg може да е сериозно „оръжие“ в борбата ви за желаната кариера в медиите, киното, гейминг и музикалната индустрия и т.н. в страната и целия свят. Може би сте чували, че един от най-популярните композитори на филмова музика Hans Zimmer работи в Cubase, също и продуценти като Boris Brejcha, Chase & Status, Dub FX и много други. И не случайно те са избрали тази платформа.

Какви са предимствата на Cubase пред останалите DAWs?

В академията ни можете да изучавате всички основни DAWs – Cubase, Ableton Live, FL Studio, Logic Pro, като всеки от тях има своите предимства, но в същността си те функционират на един и същи принцип. Това, което ги различава са интерфейсът и това колко интуитивно се използва, вградените инструменти, работния процес и донякъде – лично предпочитание на ползвателя. Но какво прави Cubase един от лидерите на пазара?

  1. Удобен интерфейс – веднага ще да се ориентирате кое – какво прави и къде се намират основните инструменти.
  2. Висококачествени вградени инструменти и опционални плъгини – Cubase разполага с един от най-качествените и реалистично звучащи банки със звуци, което го прави предпочитан при композиране на филмова музика и такава за игри.
  3. Отлично съотношение качество-цена и три нива на оборудване спрямо нуждите ви
  4. Безплатен базов софтуер с покупка на инструмент – да, много инструменти идват с безплатно копие на софтуера, което със сигурност допринася за избора на купувача
  5. Вълнуващи опционални плъгини, инструменти и мобилни приложения, които да интегрирате с Cubase като Nuendo , WaveLab, Dorico и много други.

Какво предстои?

Съвсем скоро ще обявим чисто нова програма със сертификат от Steinberg. Коя е дисциплината и кой ще бъде лекторът? Ако имате предположения, напишете в коментар.

Безплатен урок

Използвйте формата за да се запишете за безплатен урок в Cubase, на който да се запознаете с лектора и да научите повече за програмата. Оставете ни вашите данни, а ние ще се свържем, за да уточним подробностите:

1 Comment

Вашият коментар