Топ 10 безплатни плъгина (част 1)

Всички обичаме безплатни неща, особено когато те могат да подобрят и усъвършенстват нашите музикални умения. Повечето от вас вероятно познават и използват „големите играчи“, като Serum, Massive, Fab Filter и т.н., но освен тях има много полезни безплатни плъгини. В серия от статии ще ви запознаем с топ 10 безплатни плъгина за 2021, в които веднага ще се влюбите.

1. ValhallaDSP Supermassive

ValhallaDSP са известни с това, че произвеждат едни от най-добрите (и най-добрите безплатни) плъгини на пазара. Техните реверберации са атмосферни, богати и топли и техният Supermassive не е по-различен. Пригответе се за reverb и delay комбинации, които не сте чували до сега.

2. Spitfire LABS

Отличната серия LABS на Spitfire Audio предлага разнообразие от сурови, естествено звучащи инструменти, създадени от музиканти в Лондон. От клавиши и синтезатори до струни, хор и всичко между тях, LABS е страхотен помощник за добавяне на „емоция“ към песните ви. Spitfire Audio пускат нов инструмент всеки месец, така че следете уебсайта им за актуализации.

3. Audio Damage RoughRider 3

Въпреки, че компресорът RoughRider на Audio Damage съществува от повече от десетилетие, той все още е един от най-популярните динамични процесори на планетата. Най-новата версия на RoughRider, RoughRider 3 предоставя разширени функции като външен вход за странична верига, възможност за изключване на вградения филтър за „затопляне“ (бутон FULL BANDWIDTH) и много по-точно измерване. Към днешна дата RoughRider има над половин милион изтегляния, и не е случайно.

4. Satellite Plugins 2.0

Новите плъгини Statellite Plugins 2.0 на Mixed In Key позволяват интеграция и колаборация между платформите Ableton Live, Logic, FL Studio, Pro Tools и други DAWs. Независимо кой DAW използвате, вие и вашите колаборатори можете да обменяте идеи в него, без да експортвате стемове или да се занимавате със сайтове за споделяне на файлове. Изпратете хиляди MB стемове, споделяйте MIDI и правете страхотна музика заедно.

5. Granulator II

Ако искате да добавите впечатляващи звукови „гличове“ или атмосферни текстури и подложки, Granulator II е безплатният плъгин за вас. Създаден от един от основателите на Ableton, той е достъпен само за потребители на Ableton и работи с помощта на гранулиран синтез, за да създаде постоянен поток от кратки кросфейднати семпли от източника на звук.

Беше ли ви полезна тази статия?

Очаквайте скоро втора част на топ 10 безплатни плъгина и напишете в коментари вашите любими безплатни плъгини. Междувременно вижте други полезни статии от блога ни:

  1. Как да избера мониторни колони
  2. Как да избера микрофон
  3. Какъв бюджетен интерфейс да си купя

Източник: Point Blank

3 Comments

Вашият коментар