Meet: Easy Mich

Михаил Даскалов- Easy Mich e млад продуцент и диджей от Варна, завършил курса ни по Музикално продуциране.

Кой си ти и за какво се бориш?

Аз съм Михаил Даскалов [Easy Mich] от Варна и се боря за правда и свобода!

Как, кога и защо започна да се занимаваш с музика?

Музиката се въртяла около мен от ранна детска възраст. Моите родители имат добър вкус за музика (фънк, соул, джаз) и покрай тях съм чул и запаметил доста парчета. Това, съчетано и с музикалното (дийп хаус) влияние от мои приятели, ми е дало насока, за да си изградя мой собствен стил – като човек и артист.

Един интересен (и леко смешен) факт за мен е, че с годините започнах да фингър дръм-вам на всякакви повърхности и предмети. Съответно реших, че ще е добре да прехвърля рандъм блъскането върху нещо, което е предназначено за това – барабаните! Ходих на уроци известно време (година, две) при барабаниста Валери Ценков, след което спрях. От тогава минаха години, в които, както при всеки човек привързан към музиката, продължих да слушам и да събирам музикални впечатления, песни и тракове. Възхищавах се на много изпълнители и диджеи, което ме накара да започна да миксирам парчета и тракове в диджей сетове. Така реших да си купя диджей пулт за начинаещи, на който да пускам и смесвам музика по наши събирания и купони.

Бих казал, че следващия етап са именно курсовете за музикално продуциране в Саунд Нинджа, които ме просветлиха да се занимавам с музика. Заинтригува ме това, че в днешно време, това да композираш едно парче е напълно възможно с благодарението на музикален софтуер и вашите добре структурирани уроци!

Кои са любимите ти стилове, изпълнители и  какво влияние са оказали те върху продукцията ти и DJ сетовете ти?

Любимите ми стилове са фънк, соул, джаз, диско и съответните им хаус варианти – фънки хаус, соулфул хаус, диско хаус, дийп хаус и гараж хаус. Също така много харесвам хип хоп, рап и джи фънк. Изпълнителите са много, но първият, който слушах, и на когото се възхищавах непрестанно беше и си остава 2Pac. От там се запознах с музиката на Snoop Dogg, Nate Dogg и останалите джийс. Много слушах Black Eyed Peas (първите им албуми и след това соло албумите на Fergie и will.i.am). За фънка в мен са подпомогнали на първо място Earth, Wind & Fire след това Cameo, Imagination, Kool & The Gang, Ohio Players, George Duke, Delegation и много други! За любими диджеи и продуценти бих изброил Kerri Chandler, Frankie Knuckles, Sandy Rivera, Giano, Armand Van Helden, Dennis Ferrer, Fred Everything, Demarkus Lewis, Mark Farina и много други! Има много неизброени, но мисля да спра до тук и да не прекалявам!

С какво се занимаваш извън музикалното си “амплоа”?

Обичам фотографията, тениса (във всичките му форми) и агрономството, което практикувам в градината си!

Кажи две думи за партчето, което ни представяш.

Това ми е дебютният сингъл, казва се „Are You Happy?“. Жанрът е гараж хаус. Идеята и смисълът му е всеки да си зададе този въпрос. Дали е истински щастлив от живота си и дали това, което прави, работи или се занимава, му доставя истинско удовлетворение!

Какво ти предстои?

Следващата стъпка, цел, която ще предприема ще бъде да се науча да свиря на кийборд, понеже това би ми било много полезно в развитието ми като продуцент и не само. Предстои много работа съчетана с много емоция, истински мисли и хубави хора!

Какво е Sound Ninja за теб?

Саунд Нинджа ми отвори очите как с отдаденост и работа е възможно сам да създаваш свои музикални продукции, композиции и бийтове! Саунд Нинджа е съвкупност от готини млади хора с една обща цел – Music, Love & Happiness!

Финални думи?

Още веднъж искам да благодаря за всичко, което натрупах като опит и знания. За добре свършената от ваша страна работа, за възможността да представя себе си и моя първи сингъл!

________

Чуйте парчето на Easy Mich „Are You Happy?“ и не забравяйте да го последвате във Facebook , Instagram, Soundcloud и YouTube, за да не изпускате новите му неща.

Вашият коментар