8 безплатни VST синтезатора за саунд дизайн

Днес споделяме 8 безплатни VST синтезатора за саунд дизайн, който можете и трябва да свалите още днес.

1. Surge

Линк за сваляне: https://surge-synthesizer.github.io/

Ако трябва да изберете един плъгин от този списък, нека бъде Surge. Освен, че има куп възможности за саунд дизайн като 3 осцилатора с 2 лейъра, възможност за аудио инпут, FM Routing, тонове присетнати звуци е и изцяло open source. Вижте повече в това видео:

2. Dexed

Линк за сваляне: https://asb2m10.github.io/dexed/

Toзи сравнително по-стар FM синтезатор е изцяло open source и е базиран на хардуерния Yamaha DX7 (1982), с който междудругото можете да го свържете и използвате като „библиотека“. Изключтелно мощен, Dexed изисква известни познания за работа с FM синтезатори, но ако веднъж разберете принципа на работа, след това става лесно и адски забавно. Ако се чудите как да го „подкарате“ и какво можете да правите с него, вижте това видео:

3. Pendulate

Линк за сваляне: www.eventideaudio.com/products/third-party-plug-ins/chaotic-generator/pendulate

Toзи сравнително нов „хаотичен“ моносинт от Newfangled Audio използва чисто нов дизайн на осцилатор, за да създава звуци, различни от всеки друг синтезатор. Той разполага с хаотичен осцилатор, базиран на двойно махало. Това, което първоначално изглежда случайно, всъщност съдържа основните модели на взаимосвързаност, постоянни цикли на обратна връзка, повторение и самоорганизация. Интуитивен за работа, с Pendulate можете да постигнете изключително интересни звуци с модерно звучене, често се използва от композитори на филмова музика/музика за игри,

Вижте как е направен Pendulate и възможностите за саунд дизайн, които предоставя:

4. Exakt

Линк за сваляне: https://www.sonicbits.com/exakt-lite….

Exakt на Sonicbits наподобява Dexed, но е нещо като по-модерна версия на FM синтезатор с доста по-интуитивен интерфейс, особено за начинаещи. Така че ако класическите FM синтове ви плашат или искате да навлезете в този тип синтезис по-плавно, опитайте Exakt. Интересното при това VST е, че има повече вариации на форма на вълните, като тук са добавени TX waveforms (базирани на Yamaha TX), но освен това се визуализира и формата на вълната в реално време, така че всяка промяна, която правите се вижда.

В това видео доста добре е обяснен целия процес от инсталация на плъгина до използвнане на присетнатите звуци, както и принципите на FM синтезис.

5. OB-Xd

Линк за сваляне: https://www.discodsp.com/obxd/

Този виртуален аналогов синт е базиран на OB-X на Oberheim, целящ да пресъздаде звука и поведението на оригинала, добавяйки нови възможности, които липсват при OB-X. OB-Xd е проектиран да звучи толкова добре и толкова богато, колкото оригинала. Задължително изпробвайте вградените присети и филтрите, които звучат наистина чудесно, а друг интересен фийчър е панинга на voice variation-a. Някои потребители намират този синт за лимитиран, но за любителите на класическото Oberheim звучене, OB-Xd е странотно безплатно допълнение към библиотеката ви. Повече вижте тук:

6. Tyrell N6

Линк за сваляне: https://www.amazona.de/freeware-synth…

Още един чудесен безплатен синт с над 500 присетнати звуци, които ви връщат към класическия звук 80-те години. U-he са направили истински звяр от този плъгин, който освен, че изглежда страхотно, има удобен потребителски интерфейс, MIDI мапинг и звукът е наистина фантастичен. Научете всичко за това в следващото видео:

7. TAL Bassline

Линк за сваляне: rhttps://tal-software.com/products/tal…

TAL Bassline е класически, монофоничен бас синтезатор, с който можете да създадете характерните acid bassline & acid lead звуци. Не е с особено впечатляващ интерфейс, но пък звуците, които можете да правите с него са наистина добри. Също като предходните VST-та е базиран на аналогов синтезатор и вградените присети дават усещането за класиеския 80-тарски звук. Чуйте някои от присетите тук:

8. ААS Player Swatches

Линк за сваляне: https://www.applied-acoustics.com/aas-player/

Този безплатен VST синт включва страхотни, присетнати звуци, които обаче не можете. да променяте. AAS Player се фокусира върху непосредствеността, лекотата на използване и качеството на звука. Интерфейсът е малък и не особено удобен, но си струва да го пробвате, защото има над 500 присета, които ще обогатят библиотеката ви, качествени са и са наистина интересни. Вижте ревю на този плъгин тук:

Беше ли ви полезна тази статия?

Споделете тези епични 8 безплатни VST синтезатора за саунд дизайн на приятел и оставете коментар! Вижте статиите ни „Топ 10 безплатни плъгина за 2021“ – част 1 и част 2, в които можете да намерите още полезни ресурси, с които да обогатите и разнообразите музикалния си арсенал.

Вашият коментар