Понеделник с Марто #13

Всяка седмица ще публикувам по 3 новости от сферите на музикалните технологии и индустрия, като също така накрая на всеки блог пост ще добавям и по един албум/EP/микстейп, намерен из “дълбините” на музикалната платформа Bandcamp.

Здравейте на всички, аз съм Марто и в този блог ще споделям с вас по няколко интересни новини от света на музиката. Всяка седмица ще публикувам по 3 новости от сферите на музикалните технологии и индустрия, като също така накрая на всеки блог пост ще добавям и по един албум/EP/микстейп, намерен из “дълбините” на музикалната платформа Bandcamp.

____

Новият синтезатор на Behringer, копие на синтезатор, за който малцина са чували.

Определено “New Year, new me” не важи за любимата на тази блог синт компания, която ударно започва новата 2021-та година с нов синтезатор-клонинг. Този път обаче изворът на вдъхновение идва от не толкова известния френски моносинт RSF Kobol, пуснат на пазара през далечната 1978 година. Като цяло, версията на Behringer няма да се различава по функционалности от оригинала, за който се смята, че притежава сходни характеристики с Mininoog-a. Ако не сте попадали на RSF Kobol до сега, може да си пуснете долното виедео.

 

Името и цената на този “нов” синт на Behringer още не са известни, но се очаква да бъдат обявени през идните седмици. 

 

Безплатният VST пияно плъгин Four EP.

 

Sample Science пуснаха новият си плъгин Four EP, който съдържа четири различни звука на електрическо пиано. Безплатният плъгин, според думите на компанията, е едновременно sample-based и използващ additive и FM синтез. Потребителите ще имат на свое разположение, ADSR envelope, low-pass филтър, ривърб контрол, както и LFO.

Плъгинът е достъпен безплатно като 64-битов VST Windows плъгин (като MacOS user пускам сълзичка тук), и може са бъде изтеглен от ТУК.

 

Cymatics Diablo Lite обещава да направи барабаните ви да удрят в пъти по-силно.

 

Cymatics, вече правят и плъгини и новият им soft clipper plugin Diablo Lite изглежда като много силно начало. Създаден да бъде използван главно върху kick-ове, но според Cymatics този плъгин може да бъде използван върху всякакви барабани. Вероятно след Lite версията от компанията готвят пускането и на пълната версия.

Diablo Lite може да бъде свален от сайта на Cymatics, като е достъпен както за Windows, така и за MacOS. Линк оставям ТУК.

_________________

Тази година ще започнем BandCamp албумите танцувално с “Complete Twinight Singles” на Syl Johnson.

https://syljohnson.bandcamp.com/album/complete-twinight-singles

 

Вашият коментар